Kuvassa Matkamessujen vuoden 2023 Vastuullisuuskilpailun finalistit.
Uutiset

Matkamessujen Vastuullisuuskilpailun viisi finalistia valittu

Ammattiraati valitsi laadukkaista ehdokkaista viisi finalistia, jotka kilpailevat Vastuullisuuskilpailun pitchausfinaalissa Matkamessuilla 18.1.2024. Voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 10 000 euron palkintorahan.

Vastuullisuusasiat ovat olleet myös matkailualalla ajankohtainen aihe viime vuosina. Vuoden 2024 Vastuullisuuskilpailuun osallistui ennätysmäärä yrityksiä ja alan muita toimijoita, joista ammattiraati valitsi finaaliin viisi. Matkailualalle suunnatussa Vastuullisuuskilpailussa haetaan vastuullisuuteen pohjautuvia matkailutuotteita ja -palveluita.

Ammattiraati kiinnitti finalistien valinnassa erityistä huomiota ehdolla olleen matkailutuotteen tai -palvelun vaikuttavuuteen, skaalautuvuuteen ja toistettavuuteen. Ehdolla olevien tuotteiden tai palveluiden tuli myös olla myynnissä ja tarjolla vuonna 2024. Kilpailu oli avoin kaikille Suomessa toimiville yrityksille ja alan organisaatioille.

”Saimme ennätysmäärän hakemuksia ja laajan aineiston läpikäytyämme totesimme vastuullisuusajattelun kehittyneen valtavasti. Se on lähtökohtainen osa organisaatioiden liiketoimintaa ja johtamista. Kilpailun finaalin käyminen matkamessujen Matkatietoseminaarissa on erinomainen tapa jakaa tietoa vastuullisesta toiminnasta matkailualalla, joka onkin vastuullisuusasioissa erittäin pitkällä”, sanoo tuomariston puheenjohtaja Timo Saranpää.

Finaaliin päässeissä yrityksissä vastuullisuuteen oli tartuttu innovatiivisella otteella ja huomioon oli otettu niin ympäristö kuin sosiaaliset tekijät.

Kilpailun finalistit ovat:

Ab Kasnäsudden OyMatkailupalvelut: hotelli, ravintola, kylpylä, kokouspalvelut, vierasvenesatama ja Caravan-alue.
Haltia Lake Lodge (Foribon Oy)Matkailupalvelut: hotelli, luontoelämykset ja -aktiviteetit, kokouspalvelut, ravintola
Matkatoimisto AventuraMatkatoimisto, matkanjärjestäjä
Scandic Hotels OyHotelliketju
Viking Line AbpLaivayhtiö

Vastuullisuuskilpailun finaali käydään Matkamessujen ammattilaispäivänä 18.1.2024. Finaali käydään pitchauskilpailun muodossa messualueen Matkatieto-lavalla klo 15.30 alkaen, jonka jälkeen ammattiraati valitsee voittajan. Pitchauksiin on varattu aikaa 5 minuuttia kullekin finalistille. Voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 10 000 euron palkintorahan.

Kilpailun ammattiraatiin kuuluvat:

  • Timo Saranpää, tuomariston puheenjohtaja, SMAL
  • Liisa Kokkarinen, Head of Sustainable Development, Business Finland, Visit Finland
  • Minna-Maari Harmaala, yliopettaja, Haaga-Helia
  • Lumia Ankkuri, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Helsingin Messukeskus