Kari Laaksonen (keskellä) on kuljettanut vuodesta 2010 lähtien tuhansia matkailijoita merelle, erityisesti Isokarin majakkasaarelle.
Uutiset

Matkailuoppaiden 25. opasruusu Isonkarin yrittäjä Kari Laaksoselle

Kansainvälistä matkailuoppaiden päivää on vietetty 21. helmikuuta eri puolilla maailmaa vuodesta 1990 lähtien. Uudenkaupungin matkailuoppaat juhlistavat opaspäivää jakamalla vuosittain ruusun sellaisille paikallisille tahoille tai henkilöille, jotka ovat työllään ja toiminnallaan tehneet kaupunkiamme myönteisellä tavalla tunnetuksi.

Tämänvuotinen ruusu ojennettiin Sektoriloiston yrittäjä Kari Laaksoselle

Uudestakaupungista on mahdollista päästä merelle, vaikka ei ole omaa venettä. Kari Laaksonen on kuljettanut vuodesta 2010 lähtien tuhansia matkailijoita merelle, erityisesti Isokarin majakkasaarelle. Aluksi kuljetukset hoidettiin pienemmillä veneillä, mutta jo kuuden vuoden ajan ovat matkailijat päässeet nauttimaan merimaisemista M/S Kertun kyydissä. 

Kesällä 2023 Kari Laaksonen ja kolme muuta Isokarin saariopasta tutustuttavat vierailijat saaren monipuoliseen luontoon, 190 vuotta täyttävään majakkaan ja kertovat paljon myös Selkämeren kansallispuistosta. Kari Laaksosen yritys Sektoriloisto Oy on Metsähallituksen sopimusyrittäjä. 

Isokarissa on mahdollisuus majoittua ja ruokailla, saaressa on myös vierasvenesatama. Yksi saaren erikoisuus on ns. lammaspaimenviikot, jolloin satojen hakijoiden joukosta arvonnalla valitut ”paimenet” huolehtivat kesäksi saarelle siirretyistä kalantilaisen Vapolan tilan lampaista. 

 M/S Kertulla järjestetään risteilyjä Kustavista ja Uudestakaupungista sekä Isokariin että Katanpäähän. Tulevan kesän tarjonnassa ovat myös lintu- ja hyljeristeilyt sekä perjantai-illan pari tuntia kestävät opastetut sightseeing risteilyt Uudenkaupungin lähisaaristoon. Heinäkuisena viikonloppuna  M/S Kerttu kuljettaa Ruisrockin  VIP-vieraita Turussa.

Opasruusun jakoivat kunniakirjan kera Uudenkaupungin matkailuoppaiden edustajat; puheenjohtaja Tuula-Riitta Karlin ja sihteeri Annukka Markela-Välimäki. Ruusun ja kunniakirjan  vastaanotti Sektoriloiston edustaja, eräopas,yrittäjä Kari Laaksonen.

Opasruusu jaettiin 25. kerran. Viime vuonna Ruusun ja kunniakirjan vastaanotti Tapio Pääkkö henkilökuntineen Karilla Oy:stä. Edellisvuonna ruusun saivat Puupaatei Pakkahuoneel -tapahtuman järjestäjät. Suomen Opasliiton tämän vuoden teema on Opas ajan hermolla.  Suomessa matkailuopasyhdistysten kattojärjestö on Suomen Opasliitto, jonka toiminta on jaettu yhdeksään eri alueeseen. Uudenkaupungin matkailuoppaat toimivat Lounais-Suomen alueella 20 muun opasyhdistyksen kanssa. Uudessakaupungissa on tällä hetkellä kahdeksan auktorisoitua matkailuopasta.

Uudenkaupungin matkailuoppaat järjestävät Uudenkaupungin syntymäpäivänä 19.huhtikuuta opastetun kaupunginosakiertoajelun, jossa tutustutaan kaupungin eri asuntoalueisiin. Tulevana kesänä on lukuisia erilaisia opastettuja kävelykierroksia perinteisten historiapainotteisten kierrosten lisäksi. Teemakierroksina toteutetaan Tie Uudenkaupungin rauhaan, Tarinoiden Kaupunginlahti, Seitsemän suurta paloa sekä uutuutena Myllymäen kävelykierroksia. Rooliopastukselle voi lähteä Sanni Winterin johdolla. 

Suositut opastetut kotiseuturetket toteutetaan Lokalahden suuntaan toukokuussa, Pyhämaahan kesäkuussa, Taivassaloon heinäkuussa ja Kalantiin elokuussa. Helatorstaina 18.5. opastettu kierros tehdään Kustaviin ja Ahvenanmaan puolelle Brändöön. Oppaan voi tilata myös pyöräilyopastuksille. Lisätietoja saa Uudenkaupungin matkailutoimistosta puh. 050 420 5333 ja visituusikaupunki.fi/opastukset

Lisätietoja Isonkarin risteilyistä Visit Uudenkaupungin sivuilta ja Isonkarin omilta verkkosivuilta.