Loistoristeilijät seilaavat lähes joka päivä uuteen kohteeseen.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Loistoristeilijältä palaa onnellisia pullukoita

Paahdettua nautaa ratatouillen kera, mereneläväsalaattia tuoreella mangolla ja pekonilla, haudutettua turskaa tomaatilla ja chilillä, Ricotta-juustolla, tomaatilla ja basilikakastikkeella täytettyjä ohukaisia, suklaakakkua vadelmilla…


Ympäri maailmaa risteilevät loistoristeilijät kätkevät sisäänsä huippuluokan ravintoloita, joissa herkuttelee myös tuhansia suomalaisia vuosittain. ”Suomalaisten risteilyvieraiden paino nousee seitsemän yön risteilyllä keskimäärin pari kiloa. Laivalta palaa pyöristyneitä, mutta hyvin tyytyväisiä matkailijoita”, Loistoristeilyt-yrityksen myyntipäällikkö Raimo Kukkonen naurahtaa. Ei ihme. Kaikki ruoat kuuluvat risteilyn hintaan, joten herkutella voi niin paljon kuin napa vetää.

Loistoristeilijät seilaavat lähes joka päivä uuteen kohteeseen. Kun aamu sarastaa, on matkailijoilla edessään uusi kaupunki tutustuttavaksi. Ennen sitä pitää tietysti tankata energiaa. Valinnanvaraa loistoristeilijällä riittää: on hulppea buffet- ja á la carte -ravintola, jossa tarjoilijat tuovat herkut ruokalistalta pöytään. ”Aamiaisen voi tilata myös hyttiin ja nauttia sen parvekkeella upeissa maisemissa”, Kukkonen vinkkaa.

Sata kokkia taikoo kaiken ruoan noin 3 000 risteilyvieraalle alusta loppuun tuoreista raaka-aineksista – eineksiä ei laivalla suvaita. Keittiössä, leipomossa ja konditoriassa riittääkin vipinää ympäri vuorokauden. ”Vispilät ovat metrin mittaisia ja sauvasekoitin näyttää puolitoista metriseltä katuporalta”, Kukkonen kuvailee keittiötä.  

Sata kokkia taikoo kaiken ruoan.


Kaupunkikierroksen jälkeen palataan risteilijälle lounaspöytään. Lounaan jälkeen voi vielä iltapäivällä mutustella hampurilaisia tai täytettyä patonkia iltapäiväkahvilla, mutta vinkkinä sanottakoon, että itseään ei kannata syödä ihan ähkyyn. Jäljellä on nimittäin vielä illan kruunaava kuuden ruokalajin á la carte hulppeassa ravintolassa, jossa kokit pistävät parastaan. ”Illallisella tarjoillaan alkuruoka, välipasta tai -risotto, pääruoka, juustolautanen ja jälkiruoka. Sitten on vielä keittoa ja salaattiakin. Kahvin ja konjakin voi illallisen jälkeen pianobaarissa livemusiikin äärellä”, Kukkonen sanoo. Hänen oma lempiruokansa on ankanrinta appelsiinikastikkeessa.

                          
Yhä useammalla suomalaisellakin on erityisruokavalio, joka otetaan myös laivalla tarkasti huomioon. Erityisruokavaliota noudattavia varten on täysin erillinen keittiö, jossa on omat kokit ja kylmäköt. Näin eivät pähkinät mene sekaisin. Erityisruokavaliota syöville on myös omat pöytänsä, joiden tarjoilijat ovat saaneet erikoiskoulutuksen” Kukkonen kertoo.

Illallisen aikana voi varautua myös siihen, että musiikki alkaa soimaan ja tarjoilija nappaa mukaan tanssin pyörteisiin. Jos tanssiminen ei innosta, voi kaloreita polttaa laivan hulppealla kuntosalilla. Ja sitten voikin tilata yöllä hyttiin vaikkapa lohipastan!

Loistoristeilyt

Allied Travel Consultants Oy

010 231 6550

www.loistoristeilyt.fi