Loimaan Yrittäjien puheenjohtaja Turkka Leminen. Kuva V-S Yrittäjät
Uutiset

Loimaan valtti on toimiva yhteistyö

Loimaan seudun pirteä vire jatkuu vahvana. Tammikuussa ilmestyneen Maakuntaennusteen mukaan seutukunnan kasvuodotukset kasvoivat reippaimmin koko Varsinais-Suomessa.

Loimaan Yrittäjien puheenjohtaja Turkka Leminen näkee tuloksen kaupungin ja yrittäjäyhdistyksen avoimen yhteistyön luonnollisena seurauksena.

– Ei pidetä palavereja kopeissa piilossa, vaan näytetään ihmisille mitä tehdään, Leminen toteaa menestyksestä. – Siitä syntyy positiivinen kierre, joka lähtee rullaamaan.

Esimerkiksi Leminen nostaa kaupungin muuttuneet julkisen hankinnan käytännöt.

– Kaupunki piti ensimmäistä kertaa tammikuussa avoimen tilaisuuden hankinnoista, jossa käytiin läpi kaupungin tulevan vuoden hankintoja. Näitä on tarkoitus jatkossa pitää vuosittain.

Kaupungin tavoitteena on, että hankinnat jaetaan mahdollisuuksien mukaan pienempiin kokonaisuuksiin. Näin mikro- ja pk-yrityksilläkin olisi mahdollisuus osallistua kilpailutuksiin.

Elinvoimalupaus kehittää koko seutukuntaa

Odotuksia ruokkii myös elinvoimalupaus, jonka Loimaan Yrittäjät valmisteli kutsuen kaupungin, Alastaron Yrittäjät, Loimaan Kauppa ja Palvelut ry:n, Kauppakamarin ja Loimaan Seudun Yrittäjänaiset mukaan yhteiseen sopimukseen.

– Lupauksessa sovitaan muun muassa vuoropuhelusta kaupungin ja yrityskentän välillä. Kaavoitus- ja lupaprosessien sujuvuutta on tarkoitus varmistaa entisestään, Leminen luettelee.

Elinvoimalupauksessa sovitaan myös käytännöistä hankintoihin liittyen, päätöksenteon yritysvaikutusten arvioimisesta ja elinvoimaohjelman käynnistämisestä.

– Päämääränämme on kohentaa koko Loimaan seudun veto- ja pitovoimaa entisestään. Tässä pienyrityksillä on palveluntuottajina tärkeä rooli – työpaikka ei yksistään riitä houkuttelemaan muuttamaan paikkakunnalle. Tarvitaan myös tahoja, jotka luovat viihtyisyyttä.

Leminen pitää hienona, että lähes kaikki alueen yhdistykset mukaan lukien kyläyhdistykset ja urheiluseurat puhaltavat kaupungin kanssa yhteen hiileen seutukunnan elinvoiman lisäämiseksi.

– Ei pidä myöskään unohtaa kouluja, jotka ovat elinehto lapsiperheille. Perheet eivät muuta alueille, joissa ei ole turvallista ala-astetta koulutietä aloitteleville koululaisille.

Lupaus allekirjoitetaan maaliskuussa.

– Nyt se työ vasta alkaa.