Dewacon toimitusjohtaja Riku Granberg
Uutiset

Lietteenkäsittelylaitteita valmistavalle Dewacolle WTC Turun kansainvälistymispalkinto

Laitilalainen Dewaco Oy on saanut WTC Turun myöntämän  kansainvälistymispalkinnon. Dewaco valmistaa Laitilassa Dewa-merkkisiä lietteenkäsittelylaitteita, jotka ovat tärkeä osa juoma- ja jätevedenpuhdistamojen prosessia. Vuonna 2022 yli puolet Dewacon liikevaihdosta tuli kehittyvistä maista.

”Haluamme tarjota laadukkuuden lisäksi myös hinnaltaan kilpailukykyisiä tuotteita, jotta laitteita voidaan myydä myös maihin, joissa tarve niille on suurin. WTC Turun kansainvälistymispalkinto on hieno kunnianosoitus siitä työstä, osaamisesta ja innosta, jolla dewacolaiset luovat joka päivä puhtaampaa tulevaisuutta”, vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa järjestetyssä palkintotilaisuudessa tunnustuksen vastaan ottanut Dewacon toimitusjohtaja Riku Granberg sanoo.

WTC Turku ry:n puheenjohtaja Jari Rastas perustelee Dewacon valintaa palkinnon saajaksi:

”Hyvien ehdokkaiden joukosta Dewaco nousi voittajaksi globaalisti toimivana, erityisosaamista omaavana ja menestyneenä yrityksenä alalla, jonka merkitys vain kasvaa ilmastonmuutoksen myötä. Elintärkeä vesi on vähenevä luonnonvara. Yhtiön tuotteilla on myös merkittävä ympäristönsuojelullinen vaikutus.”

Nyt jaettu kansainvälistymispalkinto tunnustaa ja kannustaa kansainvälisillä markkinoilla menestyneitä varsinaissuomalaisia yrityksiä. Palkinto on uudistunut versio Turun Kauppakamarin vientipalkinnosta. WTC Turun taustaorganisaatiot Business Turku, Turun Kauppakamari ja Varsinais-Suomen Yrittäjät ehdottavat kukin palkinnon saajaa, ja lisäksi WTC Turku Klubilaiset voivat ehdottaa yritystä. Palkinnon saajan valitsee WTC Turku Ry:n hallitus.

WTC Turun vetäjä Heidi Saaristo kiitteli Dewacoa malliesimerkiksi alueen vesiosaamisen viennistä Suomen ulkopuolelle.

”Vesiosaamisen lisäksi Dewacossa on tärkeää kansainvälisen kaupan osaamista ja kykyä löytää oikeita kumppaneita sekä täällä kotimaassa että kohdemarkkinoilla. Hyvän tuotteen ja kaupallisen osaamisen yhdistelmä on johtanut hyviin tuloksiin”, Saaristo toteaa.

Kasvua maailmantilanteesta huolimatta

Dewaco on historiansa aikana toimittanut laitteita kokonaisuudessaan yli 90 maahan. Euroopan maat kuten Saksa ovat olleet yhtiölle perinteisesti vahvoja markkinoita, viime aikoina kasvu on tullut esimerkiksi Kiinasta, Egyptistä ja Saudi-Arabiasta. Toimitusjohtaja Granberg kertoo, että kasvusta huolimatta koronan vaikutuksen tuntuvat liiketoiminnassa yhä.

”Koronan vaikutukset tuntuvat edelleen investointilaitekaupassa, ja huomaamme myös Israelin ja Hamasin välisen sodan vaikutukset Lähi-Idän markkinassa päätösten viivästymisenä ja tilanteen epävarmuutena. Olemme tästä huolimatta onnistuneet kasvamaan viime vuosina voimakkaasti. Konkreettinen esimerkki kasvun vaikutuksista on se, että avasimme tämän vuoden alussa toimiston Turkuun henkilöstömme määrän kasvaessa.”