Liedon Säästöpankin yritysliiketoiminnan johtaja Maija Koivunen
Hyvä tietää, kumppanuus

Liedon Säästöpankki ja Oma Säästöpankki yhdistyvät

Lähellä ja läsnä

Kun Oma Säästöpankki ja Liedon Säästöpankki yhdistyvät 1.3.2023, konttoreiden palvelu vahvistuu entisestään.

– Pyrimme palvelemaan asiakkaitamme yhden luukun periaatteella. Eli siten, että sama henkilökohtainen asiantuntija voi palvella yrittäjää sekä yksityisissä pankkitarpeissa että yrityksen raha-asioissa, Liedon Säästöpankin yritysliiketoiminnan johtaja Maija Koivunen valaisee yhdistymisen hyötyjä asiakkaalle.

– Meidän tehtävämme on olla talousalueella se mahdollistaja ja elinkeinoelämää tukeva pankki. Autamme asiakkaitamme menestymään ja kehittämään omaa liiketoimintaansa.

Ovet avautuvat

– Pankkimaailmassa on kasvanut trendi, että asiointi onnistuu vain ajanvarauksella. Korona-aika viimeisteli tämän käytännön ja ovet todellakin sulkeutuivat. Me avaamme ne uudestaan asiakkaille. Haluamme olla se palvelevin pankki ja mahdollistamme tällä juoksevien asioiden hoidon ilman ajanvarausta, Koivunen kertoo.

– Palvelemme Varsinais-Suomessa yhdeksällä paikkakunnalla, yhdeksässä täyden palvelun konttorissa. Vahvistamme kivijalkaa lainkaan väheksymättä digitaalisia palveluja, Koivunen huomauttaa.


– Kun pankki on mukana ihmisten elämässä, monesti ollaan isojen asioiden äärellä, kuten investoinneissa, asunnon ostoissa ja muissa tärkeissä hetkissä. Tällöin ammattitaitoinen ja asiakkaan tunteva henkilö on aidosti tärkeä, Koivunen miettii.  Mahdollistamme unelmat ja olemme mukana arjessa. Kilpailuetuna meillä on nopea paikallinen päätöksenteko. Se on ollut meidän vahvuutemme ja näin on jatkossakin, Koivunen lupaa.

Viimeisin tulos ylitti analyytikoidenkin odotukset

Oma Säästöpankki on yhdistymisen myötä entistä vahvempi pankki Varsinais-Suomessa. Se on vakavarainen ja luotettava kumppani, joka tähtää vastuulliseen kasvuun, Koivunen luettelee.  Oma Säästöpankin vuoden 2022 neljännen vuosineljänneksen 20,8 miljoonan euron vertailukelpoinen tulos ennen veroja ylitti analyytikoidenkin ennusteet.

Vaikka nimi vaihtuu, jää Liedon Säästöpankki elämään säätiön muodossa. Liedon Säästöpankkisäätiö tulee olemaan merkittävä tekijä ja tukija Turun talousalueella. Säätiö tulee myös olemaan Oma Säästöpankin merkittävä omistaja.