Avantin n. 400 hehtaarin teollisuusalue sijaitsee Liedossa Turun kehätien varrella. Monet alueen yritykset panostavat liiketoiminnassaan vihreään siirtymään.
Uutiset

Liedon Innovaatiokampus törmäyttää yritykset, oppilaitokset, potentiaalisen työvoiman ja laadukkaat kaupungin palvelut

Liedon Innovaatiokampus tavoittelee uudenlaista yritysten kilpailukykyä, yksilöiden hyvinvointia ja kuntien elinvoimaa edistävää toimintamallia. Siinä ”törmäytetään” keskenään toimijoita, vanhojen toimintamallien hyviä puolia, uusia ideoita ja nykyisiä liiketoimintamahdollisuuksia – esimerkiksi vihreän siirtymän osa-alueelta.

Liedossa toimii jo paljon yrityksiä ja oppilaitoksia, joilla on omaan toimialaansa kohdistuvia merkittäviä innovaatioita ja kilpailuetuja.

”Uskomme, että seuraavien vuosien aikana Liedon Innovaatiokampus tulee täyttymään lahjakkaista ajattelijoista, jotka synnyttävät yritystoimintaan, koulutukseen, työllistämiseen ja kotouttamiseen suuren määrän käytännönläheisiä innovaatioita”, sanoo Liedon kaupunginjohtaja Mika Ingi.

Käytännön tekoja, ei korulauseita

Yrittäjäystävällisyydestä palkittu Lieto lähtee kehittämään Innovaatiokampusta sekä sen myötä elinvoimaa ja yritysten kilpailukykyä vahvasti omaan tyyliinsä: käytännönläheisin keinoin.

Liedon Innovaatiokampuksen tavoitteet:

  • Tuottaa ja tunnistaa käytännöllisiä tapoja kehittää liiketoimintaa ja parantaa yritysten mahdollisuutta saada osaavaa työvoimaa.
  • Parantaa työnhakijoiden mahdollisuutta työllistyä ja kehittää käytännönlähtöisiä ratkaisuja kohtaanto–ongelmaan.
  • Yhdistää ja ”törmäyttää” tehokkaasti, mahdollisimman pienellä byrokratialla, oppilaitokset ja yritykset laajaksi kampukseksi – oppimisympäristöksi, joka synnyttää uutta osaamista ja uusia innovaatioita.
  • Löytää tehokkaita käytännön ratkaisuja kotouttaa maahanmuuttajia suomalaiseen työelämäkulttuuriin.
  • Kehittää yhdessä kumppaneiden kanssa kasvokkain tapahtuvia palvelumalleja, joilla valmistaudutaan TE2025 uudistukseen.

Kaupungin kokoinen kampus starttaa Avantilta

Ydintavoitteena on tuoda kaikki yritysten kasvulle ja menestykselle olennaiset toimijat fyysisesti samalla alueelle. Kampuksen toimintamallin kehittäminen lähtee vilkkaasta Avantin yritysalueesta ja laajenee ensimmäisten vuosien aikana koko Lietoon.

Ensimmäisinä askelina Liedon kaupungin yritys- ja työllistämispalvelut, Turun kaupungin työllisyyspalvelut ja Turun ammatti-instituutti palvelevat maaliskuusta alkaen samoissa tiloissa Avantin alueella.

Liedon kaupunki on yrittäjäyhdistysten ja Novida ammattiopiston pitkäaikainen kumppani. Novidan uusi Avantin toimipiste kampusalueella syventää entisestään kumppanuutta. Tämän lisäksi Liedon kaupunki on tehnyt ensimmäisen kampusyhteistyöhön liittyvän sopimuksen Rasekon kanssa. Kumppanuusyhteistyötä on tarkoitus laajentaa yrityksiin, ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.