Monille rakkaille lemmikeille ilotulitteet aiheuttavat turhaa stressiä. Haluamme olla mukana suojelemassa rakkaita karvakavereitamme myös uutena vuotena.
Uutiset

Lidl ei myy ilotulitteita

Lidlissä ei ole myyty ilotulitteita vuoden 2012 jälkeen. Myynnin lopettamisen taustalla on halu vähentää turhaa roskaa sekä suojella meluhaitoilta ja vahingoilta.

Jo 10 vuoden ajan Lidl on kieltäytynyt myymästä ilotulitteita ainoana isona valtakunnallisena päivittäistavarakaupan ketjuna. Päätöksen taustalla on halu vähentää ilotulitteista aiheutuvaa turhaa roskaa ja ilmansaasteita sekä suojella ihmisiä ja eläimiä meluhaitoilta ja vahingoilta.

– Monille rakkaille lemmikeille ilotulitteet aiheuttavat turhaa stressiä. Haluamme olla mukana suojelemassa rakkaita karvakavereitamme myös uutena vuotena. Lisäksi ilotulitteiden aiheuttama turha roska ja ilmansaasteet ovat haitaksi ympäristölle, ja haluamme osaltamme turvata luontoa myös jatkossakin, sanoo Lidlin vastuullisuuspäällikkö Maija Moisander.

Lidl lopetti ilotulitteiden myynnin vuoden 2012 jälkeen. Lainsäädäntö ei estä ilotulitteiden myyntiä, mutta Lidl haluaa olla asiassa edelläkävijä.

– Olemme saaneet asiakkailtamme paljon kiitosta myynnin lopettamisesta ja suunnan näyttämisestä tässäkin asiassa, sanoo Moisander.

Myymälät palvelevat uudenvuoden ympärillä

Lidlin kaikki yli 200 myymälää ovat auki uudenvuoden ympärillä. Myymälöissä voi tällöin olla vilkkaampaa, kun ihmiset valmistautuvat vuodenvaihteen juhlallisuuksiin.

– Uudenvuoden juhlintaan valmistautuminen tarkoittaa yleensä vilkkaampaa aikaa myös myymälöissä. Suurin osa suomalaisista haluaa juhlistaa uutta vuotta jotenkin. Yleisin tapa on kotona perheen tai ystävien seurassa. Juhlallisuuksiin kuuluu usein myös tarjoiluja, mikä näkyy ruokakaupan kävijämäärissä, sanoo myynnin osastopäällikkö Petteri Nystén.

Uudenvuodenaattona 31.12.2022 myymälät avaavat ovensa vaihdellen 7 ja 8 välillä sekä sulkevat 19 ja 21 välillä. Uudenvuodenpäivänä 1.1.2023 myymälät avaavat ovensa vaihdellen 9 ja 11 välillä sekä sulkevat 17 ja 22 välillä. Tarkat myymäläkohtaiset aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta lidl.fi/aukiolot, Lidl Plus -sovelluksesta tai suoraan myymälästä.

Lisätietoja: Lidlin viestintä, Sanna Laininen, media@lidl.fi, 09 2345 6400

Lidl on yksi Euroopan suurimmista päivittäistavaraketjuista. Suomessa 20 vuotta toimineessa ketjussa työskentelee noin 5600 henkilöä. Yli 200 myymälän verkosto ulottuu Hangosta Sodankylään ja tavarantoimitukset myymälöihin hoidetaan Janakkalassa, Laukaassa ja Järvenpäässä sijaitsevista jakelukeskuksista. Lisätietoa tuotteista ja ajankohtaisista tarjouksista löytyy Lidl Plus -etusovelluksesta tai osoitteessa lidl.fi. Lisätietoja yrityksestä osoitteessa corporate.lidl.fi. Lidlin tiedotteet voi tilata suoraan sähköpostiin tästä.