Toimitusjohtaja Kim Nivalinna
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Laser Quality Markings Oy – 10 vuotta merkittävää työtä

Jo nimikin kertoo olennaisimman yrityksestä; Teemme laserilla laadukasta ja kestävää työtä.
Pystymme käsittelemään ja merkitsemään oikeastaan kaikkia kovia materiaaleja, kuten metalli, puu ja muovi, toimitusjohtaja ja yrityksen perustaja Kim Nivalinna tiivistää liiketoimintaansa.

Yritys sai alkunsa, kun matkapuhelinten tuotanto Salossa loppui. Olin toiminut kymmenen vuotta Nokialla laserkehitystyössä. Tutuimmat tuotteet meille kaikille ovat puhelimien kuorien sekä näppäinmattojen merkinnät. Meillä oli epävirallisesti paras kustomointiyksikkö ja tämä huomattiin myös Suomen rajojen ulkopuolella. Toimin tuolloin laser-spesialistina ja uuden kehittäminen sekä ongelmien ratkaisu oli arkipäivää.
Yhtenä hauskana yksityiskohtana mieleen on jäänyt, kun suunnittelin Stephen Elopin henkilökohtaisen puhelimen kuorten merkinnät, Nivalinna muistelee.

Tulevaisuudessa siintää myös uusi aluevaltaus. Sillä korubrändimme www.Brightday.fi toteuttaa malliston yhteistyössä MOOMIN® kanssa.

Tuli aika katsoa eteenpäin ja oma urapolku johti yrittäjäkoulun kautta yrittäjäksi. Vuonna 2013 perustettiin Laser Quality Markings Oy.
Tällä hetkellä Halikossa toimiva yritys työllistää neljä henkilöä.
Meillä on käytössämme mahdollisesti Suomen laajin laitekanta alalla. Seitsemän erityyppistä laseria sekä cobotti (yhteistoimintarobotti). Se mahdollistaa massatuotannon. Kaiverramme ja merkkaamme laserilla kaikki määrät yhdestä alkaen. Suurin volyymi on tainnut olla 20.000 kappaletta. Mutta ei meillä ole mitään ylärajaa, Nivalinna kertoo.

Tällä hetkellä markkinamme on pääasiassa Suomessa lääketeollisuuden parissa. Kaiverramme esimerkiksi Paraisilla toimivan LM-Dental Instrumentsin hammaslääketieteessä käytettävät instrumentit. Huomionarvoista on, että meille on myönnetty ISO 9001 -sertifikaatti.
Yhteistä kaikille asiakkaillemme on, että heille laatu on tärkeää. Ja meille taas on tärkeää vastata vaatimuksiin. Olemme ratkaisukeskeinen kumppani ja työn toteuttaja.
Tämä on minulle luontaista, sillä Nokialla työni oli kehittää uutta. Nyt yrittäjänä saan toteuttaa omat keksintöni, Nivalinna iloitsee.
Ja vaikka markkinamme tällä saralla on kotimaassa, niin maailman ensimmäisessä puisessa satelliitissa on meidän tekemä merkintä ja se on nyt tiettävästi käynyt stratosfäärissä asti. Voimme siis sanoa, että olemme vieneet lasermerkkausosaamistamme avaruuteen asti, toimitusjohtaja Nivalinna veistelee.

Tulevaisuudessa siintää myös uusi aluevaltaus. Sillä korubrändimme www.Brightday.fi toteuttaa malliston yhteistyössä MOOMIN® kanssa. Näissä koruissa yhdistyy mm. titaani ja kotimainen puu.
Toteutuksen mahdollistaa yli 20 vuotta jatkunut kehitystyö, lasertekniikan parissa.
Käytämme kehittämäämme värilasertekniikkaa, jolloin materiaalia lämmittämällä värit tulevat metallista itsestään esiin, kemikaaleja käyttämättä.
Korujen suunnittelijana toimi mm. puisista ruseteistaan tunnettu suunnittelija Hermanni Vuorisalo.
Projekti on alkuvaiheessa, mutta luotamme Muumien suosioon ulkomailla, Nivalinna uskoo.

Laser Quality Markings Oy

Lairolantie 3, 24910 Halikko

www.lqm.fi

Toimitusjohtaja Kim Nivalinna

kim.nivalinna@lqm.fi

p. 044 0229 136