Koulureppukeräys Hansatorilla
Uutiset

Lahjoita iloinen alku lukuvuodelle – Turun Hope kerää uusia koulureppuja lapsille ja nuorille

Vähävaraisia lapsiperheitä auttava Hope ry. järjestää jokavuotisen koulureppukeräyksen, jonka tavoitteena on saada reppuja ja laukkuja eri ikäisille lapsille ja nuorille. Turun Hope kerää uusia ja ajanmukaisia koulureppuja Turun Hansakorttelissa torstaista lauantaihin 3.–5.8. Reppuja jaetaan Hopen asiakasperheille, joille uusi reppu on liian kallis ostos.

Koulureppu on tärkeä hankinta jokaiselle koululaiselle, mutta kohonneiden hintojen vuoksi lapsiperheiden talous on entistä tiukemmalla. Monissa perheissä rahat eivät riitä uuteen reppuun, vaikka vanha reppu olisi kulunut jo lähes käyttökelvottomaksi.

Uusille koulurepuille on Turun seudulla valtava tarve. Vapaaehtoisvoimin toimivalla Turun Hopella on tällä hetkellä lähes 400 apua tarvitsevaa perhettä, joissa lapsia ja nuoria on 740.

– Jaamme koulureppuja asiakasperheidemme lapsille ja nuorille niin kauan kuin reppuja riittää. Haluamme aina tarjota mahdollisimman hyvin lapsen ikään ja omiin mieltymyksiin sopivan repun, joka tuottaa iloa koko kouluvuoden ajan, Turun Hopen tiiminvetäjä Susanna Heinonen kertoo.

Hopen koulureppukeräyksessä kerätään reppuja ja laukkuja kaiken ikäisille lapsille ja nuorille, mutta huutavin tarve on yläasteikäisten ja sitä vanhempien nuorten repuista. Heidän keskuudessaan erityisen suosittuja ovat sporttiset reput ja kangasreput. Lisäksi tytöt käyttävät mielellään olkalaukkua. Hopen keräykseen lahjoitettavien tuotteiden tulee olla uusia ja ajanmukaisia.

Koulureppukeräys Hansatorilla

Koulureppujen keräyspiste on Hansakorttelin Hansatorilla Espresso Housen edessä. Reppuja ja laukkuja voi toimittaa keräyspisteeseen torstaista lauantaihin 3.8–5.8.2023 klo 11–17. Lisäksi reppuja voi tuoda Hope Turun toimipisteelle osoitteessa Hakakatu 7–9 normaalien aukioloaikojen puitteissa eli maanantaista torstaihin klo 10–14 sekä parillisten viikkojen maanantaisin klo 17–19. Kouluvuosi alkaa Turussa 10.8., mutta reppulahjoituksen voi tehdä aina elokuun loppuun saakka.

Hope – Yhteisesti ja Yhdessä ry aloitti toimintansa Turussa vuonna 2012. Toiminta ulottuu myös ympäryskuntiin, kuten Paimioon, Sauvoon, Naantaliin, Ruskoon, Lietoon ja Somerolle. Asiakkaat tulevat sosiaali- ja perhetyön sekä diakoniatyön kautta, ja osa asiakkaista ottaa yhteyttä itse.