LähiTapiola sijoittajaksi Beelyyn
Uutiset

LähiTapiola sijoittajaksi Beelyyn – 2 miljoonan euron sijoitus pysyy kotimaassa

  • LähiTapiola Vahinkoyhtiö liittyy Beely oy:n omistajien joukkoon.
  • Sijoituksen arvo on 2 miljoonaa euroa. Kauppa on osakesijoitus.
  • Beely tarjoaa kuukausiautoilua käytetyillä autoilla. Se on Suomessa ainoa palvelu, josta auton saa tilattua kotiovelle suoraan verkosta. Beelyn autot ovat alle 100 000 kilometriä ajettuja.
  • Beely kohdistaa 2 miljoonan euron kauppahinnan erityisesti kehitykseen kotimaassa.
  • Kiinnostusta Beelyn uudeksi omistajaksi oli runsaasti. Tärkeää oli, että uusi omistaja on kotimainen.
  • Omistamisen murros, sähköautoteknologia ja verkkokauppa muokkaavat koko autoilua uudelleen. Sitä kehitystä LähiTapiolan uusi sijoitus vie eteenpäin.

LähiTapiola Vahinkoyhtiö liittyy Beely oy:n omistajien joukkoon. Sijoituksen arvo on 2 miljoonaa euroa. Kauppa on osakesijoitus eli LähiTapiola hankki Beelyn osakkeita omistukseensa.

Beely tarjoaa kuukausiautoilua käytetyillä autoilla. Se on Suomessa ainoa palvelu, josta auton saa tilattua kotiovelle suoraan verkosta. Beelyn autot ovat alle 100 000 kilometriä ajettuja ja ne voi lunastaa omaksi koska tahansa sopimuksen aikana – tällöin aiemmat leasingmaksut muuttuvat hinnanlyhennyksiksi.

Raha pysyy kotimaassa

Beely kohdistaa 2 miljoonan euron kauppahinnan erityisesti kehitykseen kotimaassa.

– Kun lähdimme hakemaan kasvurahoitusta, kiinnostusta oli runsaasti. Pääsimme valitsemaan sijoittajakandidaateista, kenen kanssa jatkamme matkaamme. Tärkeää oli, että uusi omistaja on kotimainen. LähiTapiola on tunnettu, merkittävä ja meille tuttu toimija ja he ymmärtävät autoilukulttuurissa meneillään olevaa murrosta, Beelyn toimitusjohtaja Pertti Pigg sanoo.

Sijoitus edistää autoilun murrosta

LähiTapiola Rahoitus oli Beelyn kumppani jo entuudestaan.

– Uusi järjestely mahdollistaa nuoren kasvuyhtiömme voimallisen jatkokehittämisen ja koko kuukausiautoiluun liittyvän kategorian kasvattamisen. Omistamisen murros, sähköautoteknologia ja verkkokauppa muokkaavat koko autoilua uudelleen. Sitä kehitystä me viemme eteenpäin, Pigg toteaa.

– Autoilussa on meneillään murroskohta, kun sähköistyminen etenee edelleen. Samalla yksittäisen kuluttajan on entistä vaikeampi hahmottaa autoilun todellisia kustannuksia muun muassa jälleenmyyntiarvon kehittymisen ja mahdollisten korjauskustannusten osalta. Beely tarjoaa tähän ratkaisun, jolloin kuluttaja tietää tarkasti etukäteen, mitä kustannuksia hänelle kertyy maksettavaksi, LähiTapiola Vahinkoyhtiön salkunhoitaja Antti Leppinen kertoo.

Beelyn muita omistajia ovat muun muassa yhtiön perustajahenkilöt, Sanoma Media Finland sekä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva.