Leevi Hietanen (vasemmalla), Esko Laaksonen ja Iisakki Koski. Kuvaaja: Roni Lehti
Uutiset

Korjausrakentaja re:mount ostaa Laxalin ja laajenee Varsinais-Suomen markkinoille

re:mount-konserni ostaa Turun seudulla taloyhtiöiden korjausrakentamista ja linjasaneerauksia sekä toimitilaremontteja tekevän Laxalin. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa perustajasukuun kuuluva Leevi Hietanen.

Suomen toiseksi suurin korjausrakentamiseen erikoistunut yritys re:mount kasvaa yritysostoilla. Siihen kuuluvat entuudestaan tytäryhtiöt Remonttipartio ja Renevo. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2022 noin 86 miljoonaa euroa, ja Laxal tuo siihen runsaat 4 miljoonaa lisää. Konsernin henkilöstön kokonaismäärä nousee kaupan jälkeen yli 230:en.
 
– Meille on tärkeää olla mukana korjaamassa myös Turun seudun kansallisvarallisuutta. Laxal on hyvämaineinen, kannattava ja ammattitaitoinen korjausrakennusyritys, joka tuntee alueen ja ihmiset täällä. Laxal sopii hienosti konserniimme, johon haemme samanlaisia vahvoja alueellisia korjausrakentajia, re:mountin toimitusjohtaja Iisakki Koski toteaa.

Kehitysaskel yhtiölle ja henkilöstölle

Laxal jatkaa toimintaansa re:mountin tytäryhtiönä omalla nimellään. Myös koko henkilöstö jatkaa omissa tehtävissään vanhoina työntekijöinä.
 
Leevi Hietanen on toiminut yhtiön toimitusjohtajana vuoden 2018 lopusta. Hänen lisäkseen re:mount-konsernin osakkaisiin liittyvät työnjohtajat Tommi Lahtonen, Janne Nyman sekä Juha Niemi.
 
– Meille tämä on ennen muuta kehitysaskel. Kauppa mahdollistaa meille sukupolvenvaihdoksen sekä leveämmät hartiat kasvulle. Isoisäni ja Laxalin perustaja Esko Laaksonen jää kaupan myötä ansaituille eläkepäiville. Myös henkilöstölle tämä tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta muilta konserniyhtiöiltä, Laxalin toimitusjohtaja Leevi Hietanen kertoo.

Laxal luottaa yhteistyön voimaan

Laxal palvelee asiakkaitaan Turussa ja ympäröivällä talousalueella. Asuntokorjaamisen lisäksi toimitilaprojektit ovat kasvussa.  – Turku on kovasti kilpailtu paikallisten urakoitsijoiden markkina. Tavoitteemme on erottua hyvällä yhteistyöllä, joka muuttaa rakennusalaa pois mustavalkoisesta tilaaja–urakoitsija-asetelmasta. Sama pätee aliurakoitsija- ja toimittajasuhteisiin. Me keskitymme rakennustekniikkaan ja projektinjohtoon, joten rinnallamme projekteissa on aina hyviä LVI- ja sähköurakoitsijoita, Leevi Hietanen sanoo.