Laajalla näyttelyalueella Jämsän Myllymäessä on esillä maarakennusta, puunkorjuuta, energia-alaa ja logistiikkaa monessa muodossa: kone- ja laitevalmistajia, varaosia, työkaluja, työkoneiden lisälaitteita ja alojen palveluita ja järjestöjä.
Uutiset

Kone- ja kuljetusalan uutuudet FinnMETKO-näyttelyssä Jämsässä 1.-3.9. – Jo yli 320 näytteilleasettajaa

Metsäkonevalmistajien uutuuskattaukset nousevat esiin FinnMETKO-näyttelyssä Jämsässä 1.–3.9.2022. Laaja näyttelyalue on täynnä uutta nähtävää myös maarakennus-, energia- ja logistiikka-aloilla. Uusia teknisiä sovelluksia kehitetään kaikilla aloilla työkoneiden ja hyötyajoneuvojen vaihtoehtoisiksi käyttövoimaratkaisuiksi. Viimeaikainen polttoaineiden hinnan ja muiden kustannusten nousu on entisestään antanut lisäpotkua tälle konevalmistajien kehitystyölle. 

Kustannustehokkuutta kone- ja kuljetustyöhön haetaan myös kuljettajan työtä helpottavilla teknisillä ratkaisuilla. Koneiden lisääntynyt automaatio ja digitaaliset sovellukset avustavat kuljettajia entistä tehokkaampiin suorituksiin. Eri valmistajien uudet automaatio- ja digiratkaisut ovat nekin kattavasti esillä FinnMETKOssa. 

– Näyttelyyn on tällä hetkellä tulossa yli 320 näytteilleasettajaa ja viime hetken ilmoittautumisia tulee edelleen. Näytteilleasettajilla on tekemisen meininki päällä ja kaikki valmistautuvat innolla FinnMETKOon, kuvaa näyttelyn johtaja Tapio Hirvikoski

Työnäytöksiä muun muassa haketus-, murskaus ja klapikoneilla

Laajalla näyttelyalueella on esillä maarakennusta, puunkorjuuta, energia-alaa ja logistiikkaa monessa muodossa: kone- ja laitevalmistajia, varaosia, työkaluja, työkoneiden lisälaitteita ja alojen palveluita ja järjestöjä. Työnäytöksiäkin on luvassa, kuten FinnMETKOssa on totuttu.

Puunkorjuun työnäytökset ovat alueen pohjoispäässä, samalla suunnalla voi seurata myös haketus- ja murskausnäytöksiä sekä kannonmurskausta. Näyttelyn keskialueen osastoilla nähdään työn touhussa myös klapikoneita. 

Näyttelyn rakentaminen näkyy jo nyt Jämsän Myllymäessä näyttelyalueella, ja rakenteita pystytetään alueelle kiihtyvällä tahdilla tulevat puolitoista viikkoa. Näytteilleasettajat ja konealojen ammattilaiset odottavat jo innolla näyttelyn alkua ja uutuuksien esittelemistä ja näkemistä FinnMETKOssa. 

FinnMETKO 2022 järjestetään Jämsässä 1.–3.9.2022. Näyttely on avoinna yleisölle kaikkina päivinä klo 9–17. Teemoina ovat logistiikka, bioenergia, puunkorjuu ja maanrakennus.

Konetyöalojen ammatti- ja myyntinäyttely FinnMETKO 2022 on raskaskonealojen päätapahtuma Suomessa. FinnMETKO 2022 -näyttelyn vastuullinen järjestäjä on Finnmetko Oy. Näyttelyn taustaorganisaatiot ovat Koneyrittäjät ry ja Keski-Suomen Koneyrittäjät ry.