Turku Science Park Oy:n kasvuvalmentaja John Holmbergin (oik.) on toiminut yhtenä sparraajana Turun ja Salon seudun Kasvupolun® yrityksille. Kuva: Kasvu Open / Matias Ulfves.
Uutiset

Kolme turkulaista yritystä valittu TOP 60 -kasvuyrityksen joukkoon

Turkulainen Mintti Siivous sekä salolaiset Arvo Piiroinen ja Stremet on valittu lupaavimpien kasvuyritysten joukkoon Turun ja Salon Kasvupolku® -ohjelmasta. Muista kasvupoluista jatkoon pääsivät Varsinais-Suomesta turkulaiset Ai2Ai ja LST Service sekä salolainen Niinimaar. Kasvupolku® -ohjelmiin valitaan vuosittain yrityksiä, jotka saavat maksuttoman sparrauksen liiketoiminnan kasvattamisen tueksi sekä näkyvyyttä.

Turku Science Park Oy ja Yrityssalo Oy ovat tänä vuonna olleet mukana Kasvu Openin Turun ja Salon seudun Kasvupolulla® tukemassa paikallisia kasvuyrityksiä. Yritykset ovat tavanneet prosessin aikana vähintään kuusi asiantuntijaa ja verkostoituneet satojen kasvuyrityskentän toimijoiden kanssa.

”Sparrauspäivissä on ollut todella hyvä, energinen meininki. Erityisesti ryhmäkeskustelut eri teemoista sekä henkilökohtaiset sparraukset olivat monen mielestä hyödyllisiä”, kertoo Turku Science Park Oy:n kasvuvalmentaja John Holmberg.

Nyt joukosta on valittu tuomaristojen ja asiantuntijoiden palautteiden pohjalta lupaavimmat TOP 60 -yritykset, jotka jatkavat kisaa kohti Vuoden kasvuyritys -titteliä. Turun ja Salon alueen Kasvupolku® -ohjelmaan osallistuneista jatkoon pääsivät turkulainen Mintti Siivous sekä salolaiset Arvo Piiroinen ja Stremet. Näiden lisäksi muista Kasvupolku-ohjelmista kisaa jatkavat turkulaiset Ai2Ai ja LST Service sekä salolainen Niimaar.

Turun ja Salon seudun Kasvupolusta TOP 60 -joukkoon valittujen kolmen varsinaissuomalaisen yrityksen tämän hetken yhteenlaskettu liikevaihto on 18M€. Kolmen vuoden päähän arvioitu liikevaihtotavoite on yhteensä 29M€ eli lähes kaksinkertainen, ja tiimien yhteenlasketun koon arvioidaan nousevan sinä aikana 132 henkilöstä 208 henkilöön.

Valitut yritykset saavat lisäsparrausta Kasvu Openin asiantuntijoilta. Kisa kaventuu lokakuussa TOP 10 -joukkoon, ja voittajat julkaistaan Kasvu Openin Karnevaalissa 2.11.2023.

Kaikki turkulaiset jatkoon päässeet yritykset ovat Turku Science Parkissa tuttuja jo pidemmältä ajalta. Yritykset ovat osallistuneet muihinkin kasvuohjelmiin sekä saaneet yritysasiantuntijoilta tukea kasvuun.

”Onnea ja tsemppiä jatkoon päässeille ja ottakaa kaikki irti Kasvupolun loppumatkasta. Kiitos aktiivisesta verkostoitumisestanne ja myönteisestä asenteestanne tapahtumissa. Lähtekää puolustamaan turkulaista voittoasemaamme!”, Holmberg tsemppaa hymyillen.

Viime vuonna Kasvu Openin Vuoden kasvuyritys -tittelin pienten yritysten sarjassa sai turkulainen Precordior Oy.

KATSO KAIKKI TOP 60 -YRITYKSET

Kasvupoluille osallistuneita yrityksiä on arvioitu koko matkan ajan sparraajien ja tuomaristojen toimesta kriteereillä: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. TOP 60 -yritysjoukon valinnat pohjautuvat Kasvupolku-tuomaristojen antamiin ääniin sekä tavattujen sparraajien sanallisiin ja numeraalisiin arvioihin. Lisäksi valintoihin on vaikuttanut yrityksen aktiivisuus prosessin aikana. Kaikki yritykset on arvioitu samoilla kriteereillä ja samoista lähtökohdista