Turun musiikkijuhlat
Griegin, Straussin ja Wagnerin upeaa musiikkia sekä maailmankuuluja tähtiä on tiedossa Klaus Mäkelän viimeisessä hänen järjestämässään konsertissa maanantaina 15.8. Erikoisuutena amerikkalaiset laulut.
Uutiset

Klaus Mäkelän viimeistä kertaa suunnittelema Turun musiikkijuhlat käynnistyy maanantaina 15.8. Festivaali jatkuu 28.8. saakka

Huippusopraano Lise Davidsen ja pianisti Leif Ove Andsnes avaavat virallisesti Turun musiikkijuhlat maanantaina 15. elokuuta 2022. Festivaalin viimeinen konsertti kuullaan 28.8., kun amerikkalaisbaritoni Thomas Hampson ja pianisti Vlad Iftinca esittävät vapausteemaisia melodioita Songs of America -konsertissa. Ohjelmiston on viimeistä kertaa suunnitellut festivaalin taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä. Perinteisten konserttien lisäksi mukana on uusia yhteistyötuotantoja, joita on haluttu erityisesti pandemian aikana kehittää ja joita tullaan tulevaisuudessakin kuulemaan.

Turun musiikkijuhlat järjestetään 15.-28. elokuuta järjestyksessään 63. kerran. Huolimatta kaksi vuotta kestäneestä pandemiasta, lukuisista siirroista ja konserttien peruuntumisista, on musiikkijuhlat voinut ympärivuotisuutensa ansiosta tuottaa konsertteja myös 2020 ja 2021.

Nyt järjestettävä festivaali on ensimmäinen elokuun useamman konsertin tapahtuma sitten 60-vuotisjuhlavuoden ohjelmiston kesällä 2019. Festivaalin ohjelmiston on viimeistä kertaa suunnitellut kapellimestari Klaus Mäkelä. Elokuun ohjelmassa on parikymmentä konserttia ja tapahtumaa klassisesta musiikista muihin genreihin. 

Maailmankuuluja tähtiä – Griegin, Straussin ja Wagnerin upeaa musiikkia

Turun Konserttitalossa konsertoi maailman tämän hetken puhutuin ja kysytyin Wagner-sopraano Lise Davidsen yhdessä huippupianisti Leif Ove Andsnesin kanssa. Norjan eturivin taiteilijoiden yhteisen konsertin ohjelma on rakennettu Edvard Griegin laulusarjan Haugtussa ympärille. Muita säveltäjänimiä ovat Richard Strauss ja Richard Wagner.

New York Times on hehkuttanut Lise Davidsenia kuvaillen häntä sanoilla ”yksi ääni miljoonassa” ja Opera Now -lehden mukaan hänen kaltaisensa Wagner-laulaja syntyy kerran sukupolvessa. Leif Ove Andsnes puolestaan on Norjan kansainvälisesti tunnetuimpia pianisteja ja Wall Street Journalin mukaan yksi sukupolvensa lahjakkaimmista muusikoista. Kahden norjalaisen huippumuusikon konsertti on varmuudella yksi suomalaisen musiikkielämän vuoden 2022 kohokohdista.

Harvinaista herkkua konsertissa ovat amerikkalaiset laulut

Amerikkalainen baritonilegenda Thomas Hampson ja pianisti Vlad Iftinca ovat rakentaneet Songs of America -konsertin ohjelmiston tällä hetkellä erityisesti koskettavan vapaus-teeman ympärille. Klaus Mäkelä on halunnut konserttiin nimenomaan amerikkalaista laulumusiikkia, sillä Hampson on lajin ehdoton osaaja ja ohjelmisto harvoin muuten konserteissa kuultua. 

Katso konsertin koko ohjelma

Katso koko festivaalin ohjelma