Von Dentsissä sertifioituja oikomishoitoja kalvoilla tekevät hammaslääkärit Leena Järvi ja Tiina Ranne.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Kivuton ja huomaamaton oikomishoito kalvoilla

Oikomishoito kalvoilla tarkoittaa hoitomuotoa, jossa hampaiden asentoa ja purentavirhettä korjataan läpinäkyvillä muovisilla kalvoilla. Se on vaihtoehto perinteisille hammasraudoille ja kiinteille oikomiskojeille.

Von Dentsin palveluvalikoimaan on tänä vuonna tullut maailmalla suuren suosion saavuttanut kalvo-oikominen.

– Kalvo-oikomisen etuja ovat kivuttomuus ja tulosten seurattavuus asteittain. Lisäksi kalvoilla oikominen on perinteistä oikomishoitoa esteettisesti houkuttelevampi vaihtoehto, sillä suussa paikoillaan olevat kalvot ovat lähes huomaamattomat verrattuna perinteisiin hammasrautoihin. Hellemmän hoitotavan lisäksi kalvot koetaan mukavammiksi ja niiden puhdistaminen on helppoa. Kalvot nimittäin otetaan pois syömisen ja hampaiden puhdistamisen ajaksi, Von Dentissä HeySmile kalvo-oikomista tekevä hammaslääketieteen tohtori Tiina Ranne listaa hoidon etuja.

Von Dentsissä sertifioituja oikomishoitoja kalvoilla tekevät hammaslääkärit Leena Järvi ja Tiina Ranne.

Hoidon kulku ja tulosten pysyvyys

– Kyseessä on digitaalinen prosessi. Hammaslääkäri ottaa hampaista jäljennökset tai 3D-kuvat, joiden pohjalta oikomishoito suunnitellaan. Hoidosta luodaan tietokonesimulaatio, joka näyttää kuinka hampaat liikkuvat hoidon aikana. Asiakas näkee tulosten etenemisen hoidon aikana.

Hoitojakson päätteeksi tehdään passiiviset kalvot, joita potilas käyttää puolen vuoden ajan yötä päivää ja myöhemmin vain öisin. Näillä varmistetaan tulosten pysyvyys, kertoo Ranne. Kustannuksiltaan kalvo-oikominen on samaa luokkaa perinteisen hammasraudoilla toteutetun oikomisen kanssa.

Kaikille hoito ei kuitenkaan sovellu. – Lapsille kalvo-oikomista ei voi tehdä, sillä pitää olla täysi hampaisto. Myöskään rakenteellisiin virheisiin kalvot eivät toimi, Ranne huomauttaa. – Näistä syistä perinteiset oikomishoidot säilyvät kalvo-oikomisen rinnalla.

Ensimmäinen askel on, että hammaslääkäri arvioi potilaan hampaiston ja selvittää, onko kalvo-oikominen sopiva ratkaisu purenta- tai asentovirheen hoitamiseksi.

Tervetuloa konsultaatioon!

Kurjenmäenkatu 10 G 1–2, rak. 31, 20700 Turku
www.vondents.fi
020 144 3800