Kuvassa vasemmalta illan isäntäpari Helena (Laura Koskinen) ja Janne (Jukka Tamminen) sekä vieraat Risto (Tomi Aho) ja Veera (Elina Karjalainen). Kuvaaja Kauno Takarautio
Uutiset

Kevätkausi alkaa nauruterapialla. Vaimoni on toista maata saa ensi-iltansa Teatteri Akselissa 24.2.2023.

Teatteri Akselin tämän vuoden ensi-iltojen sarjan avaa hillitön parisuhdekomedia Vaimoni on toista maata. Viattomasta väärinkäsityksestä alkunsa saava esitys on täynnä hulvatonta tilannekomiikkaa. Ranskalaisen Gilles Dyrekin käsikirjoittama ja Reita Lounatvuoren suomentama näytelmä saa ensi-iltansa Teatteri Akselin Elina-näyttämöllä perjantaina 24.2.2023. Näytelmän ohjaa Teatteri Akselissa nyt debytoiva mutta monille alueen harrastajateattereille aiemmin ohjauksia tehnyt Laura Hurme.

Yhteen iltaan sijoittuva näytelmä kokoaa kaksi pariskuntaa rennon illallisen äärelle. Toinen pariskunta kääntää heti illan alussa sattuneen väärinkäsityksen ensin pieneksi ja hauskaksi vedätykseksi, mutta se kasvaakin lopulta valtaviin mittasuhteisiin paljasten samalla kepeän pinnan alla muhivat ennakkoluulot ja kipeät parisuhdeongelmat. Vauhdikas komedia on täynnä intohimoa ja iskee terävästi arkipäivän naamioihin ja roolipeleihin. Kiihtyvällä vauhdilla lisääntyvä tilannekomiikka syntyy tunnistettavista ja perin inhimillisistä kipupisteistä.

– Teatteri Akselin ihanan intiimi Elina-näyttämö sopii tähän näytelmään erinomaisesti. On varmasti mielenkiintoista nähdä lähietäisyydeltä mitä tapahtuu, kun joku illallisella sohaiseekin tahtomattaan toisen arkaa paikkaa. Mitä itse kukin haluaa toisilleen paljastaa ja mitä taas salata? Miten reagoida tilanteessa, jossa toiset alkavatkin tapella, samalla kun itse yrittää kuumeisen tyylikkäästi keksiä reittiä ulos omasta umpisolmustaan? Kyllä se niin on, että komedian syntymiseen tarvitaan meitä ihan tavallisia ihmisiä, ohjaaja Laura Hurme naurahtaa.

Vaimoni on toista maata Teatteri Akselissa 24.2. – 29.4.2023. Lisätietoa osoitteessa www.teatteriakseli.fi

Käsikirjoitus: Gilles Dyrek

Suomennos: Reita Lounatvuori

Ohjaus: Laura Hurme

Puvustus: Emilia Tamminen

Lavastus: työryhmä
Musiikki: Jouni Lehtonen

Valot ja videot: Arto Mäkelä

Tuottaja ja kuvat: Kauno Takarautio
Tekniikka-ajot: Maarit Juvonen, Emilia Tamminen ja Jonita Arema
Rooleissa: Tomi Aho, Elina Karjalainen, Laura Koskinen ja Jukka Tamminen

Teatteri Akseli on vuonna 2015 perustettu turkulainen harrastajateatteri, joka tuottaa vuosittain peräti 6–7 ensi-iltaa, vuodesta 2016 alkaen ohjelmistossa on ollut myös kesäteatteria. Teatterilla on yli 100 jäsentä ja sen päämääränä on tuottaa laadukasta ja yleisölähtöistä taidetta sekä tarjota hyvät mahdollisuudet näyttämötaiteen harrastamiseen. www.teatteriakseli.fi