Kauppakeskus Mylly teki vuonna 2022 historiansa kovimman myynnin. Kauppaa tehtiin 244 miljoonalla eurolla, mikä on 9 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.
Uutiset

Kauppakeskus Myllyssä kauppa kävi paremmin kuin koskaan

Kauppakeskus Myllyn julkistamat vuoden 2022 luvut kertovat merkittävästä myynnin, kävijämäärien ja keskiostoksen kasvusta edelliseen vuoteen verrattuna. Kauppakeskukseen avautui vuoden aikana monia uusia liikkeitä ja palveluita. Vuodelle 2023 on luvassa investointeja kauppakeskuskokemuksen parantamiseen.

– Myllyn historian edellinen huippumyynti tehtiin vuonna 2021, ja nyt pistimme vielä paremmaksi. Kasvua on tullut jokaisella toimialalla ja kaikkien liikkeidemme ansiosta. Uskon, että kasvuun ovat vaikuttaneet useat vetovoimatekijämme, joita asiakastyytyväisyyskyselyissä on noussut esiin: asioinnin helppous, hyvä sijainti, laaja liike- ja palveluvalikoima sekä ilmaiset parkkipaikat, sanoo Kauppakeskus Myllyn toimitusjohtaja Mari Hantula.

Kauppakeskuksen kävijämäärä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna 8 prosenttia ja oli 5,1 miljoonaa. 

Myös keskiostos kasvoi 47,90 euroon, ja joulukuussa tehtiin kaikkien aikojen ennätys, kun kuukauden keskiostos oli 54,38 euroa.

– Koko markkinassa on tapahtunut muutos siihen suuntaan, että käyntikerrat ovat harventuneet, mutta kuluttajat ostavat kerralla enemmän. Meillä Myllyssä sekä kävijämäärät että keskiostos ovat kasvaneet, Hantula iloitsee.

Uudet liikkeet lisäävät kauppakeskuksen vetovoimaa entisestään

Viime vuonna Myllyyn avautui jälleen useita liikkeitä: lahja- ja juhlatavaraliike Lahjamaa, vauvojen ja lasten vaateliike Newbie, joka laajensi KappAhlin tilaa ja konseptia, vaateliike Makian uusi retail-konseptiliike, teehuone Hao Tea sekä Pohjoismaiden ensimmäisen Luxe-elokuvateatteri Finnkino Luxe Mylly. 

– Monet jo olemassa olleet liikkeet laajentuivat ja päivittivät konseptejaan vuoden aikana, minkä vuoksi meillä on jopa pulaa pienemmistä liiketiloista. Tämä kertoo meille selvää kieltään siitä, että Myllyssä olevat liikkeet voivat hyvin, kun niihin panostetaan.

Vuodelle 2023 on tiedossa uutuuksia ainakin ravintolatarjontaan: Friends & Brgrs ja Hanko Aasia avaavat yhteiset ovensa Myllyntorilla ja tarjoavat vaihtoehtoja burgereista sushiin ja aasialaiseen ruokaan. 

– Hanko Aasian siirtyessä Myllyntorille vapautuu toisesta kerroksesta erinomainen liiketila. Sen ansiosta meillä on nyt harvinainen tilaisuus ottaa Myllyyn uusi ravintolakonsepti. Käymme parhaillaan vaihtoehtoja läpi ja mietimme minkä tyylistä tarjoamaa Myllyyn kaivataan. Jos monia mahdollisuuksia tarjoava tila kiinnostaa, meihin kannattaa olla pian yhteydessä, Hantula kehottaa.

Investointeja kävijäkokemuksen parantamiseksi

Investoinnit entistä viihtyisämmän kauppakeskuskokemuksen luomiseksi jatkuvat, ja esimerkiksi Myllyntoria tullaan parantamaan teknisellä peruskorjauksella. Myös wc-tiloja parannetaan ja lisätään, jotta ne vastaavat kasvaneiden kävijämäärien tarpeisiin.

– Myllyntorin wc-ryhmä on uudistettu täysin viime vuoden loppupuolella. Vessoissa on parikin erikoisuutta, kuten lapsille rakennetut omat ovet, vessaa varten sävelletty versio Myllyn brändimusiikista ja opasteet, jotka perustuvat siihen, mitä vessakalustetta asiakas haluaa käyttää, ei sukupuoleen, kertoo Myllyn konseptipäällikkö Meri Hakulinen.

Samalla konseptilla remontoidaan myös Prisman päädyn vessaryhmä, jonka remontti on juuri alkanut. Remontin ajan Prisman päädyssä palvelee ulkona oleva konttivessa ja Myllyntorin uusittu vessaryhmä. 

– Päivittämällä vanhat, suurimmalla kulutuksella olevat vessaryhmät uusilla layouteilla saamme tuplattua vessakapasiteetin samalla, kun WC:t saavat uuden ilmeen. Näiden lisäksi remontoimme tänä vuonna myös 2. kerroksesta löytyvät Hesburgerin sekä Rapidon viereiset vessaryhmät ja rakennamme kokonaan uuden vessaryhmän Finnkinon päätyyn, Hakulinen sanoo.

Kauppakeskus Mylly on maailman ihmeellisin raisiolainen kauppakeskus. Varsinais-Suomen suurimpana se palvelee liki viittä miljoonaa kävijää vuosittain. Yli 150 liikettä, 3 000 autopaikkaa ja loputtomasti arjen elämyksiä. 
www.kauppakeskusmylly.fi