Duo Saras
Kauppakeskus Myllyn valtaavat ensi viikolla taika, sirkus ja tiede. Kauppakeskuksen käytävillä voi kohdata esiintyjiä useana päivänä pitkin päivää. Kuvassa Duo Saras.
Uutiset

Kauppakeskus Mylly juhlistaa syntymäpäiviään tuomalla kulttuuria kauppakeskuksen asiakkaille syyslomaviikolla 17.10.–23.10.

Koulujen syyslomaviikolla voi kohdata taidetta, musiikkia ja korkealuokkaisia esiintyjiä yllättävissä paikoissa. Kauppakeskus Mylly haluaa juhlistaa 21-vuotissyntymäpäiviään tuomalla kulttuuria sinne, missä ihmiset liikkuvat. 

Kauppakeskus Myllyn valtaavat ensi viikolla taika, sirkus ja tiede. Kauppakeskuksen käytävillä voi kohdata esiintyjiä useana päivänä pitkin päivää: kuunnella sinfoniaorkesteria, nauttia akrobatiasta, sirkustaiteesta ja taikatempuista ja kokea valotaidetta. Lapsilla on lisäksi mahdollisuus kokeilla tieteen ilmiöitä Turun yliopiston tiedepajassa. 

­– Synttäriviikkomme osuu mukavasti koulujen syyslomaviikolle, joten juhlinnan lisäksi voimme tarjota aktiviteetteja ja viihtymistä perheille ja muille lomalaisille. Haluamme samalla antaa varsinaissuomalaisille kuluttajille maistiaisen siitä, millainen on tulevaisuuden kauppakeskus, sanoo Kauppakeskus Myllyn markkinointipäällikkö Mira Färm

Sirkusopiskelijat muuttavat käytävät esiintymisareenoiksi 

Pitkän hiljaiselon jälkeen livetapahtumat ovat jälleen palanneet osaksi ihmisten arkea. Jos suuret massatapahtumat tuntuvat vierailta, voi kulttuurinälkää tyydyttää monella muulla tavoin. 

Myllyn juhlaviikon esityksiä on ripoteltu pop up -tyyliin ympäri kauppakeskusta, jotta niitä olisi mahdollisimman helppo kohdata. Yksi yhteistyökumppaneista on Turun AMK:n Taideakatemia, jonka sirkustaiteilijaopiskelijat esittävät viikonlopun aikana lyhyitä sirkusnumeroita ja katusirkusta kuten akrobatiaa, keppimanipulaatiota, vannetaiteilua, tasapainoilua tiukalla nuoralla, Cyr-rengasta, käsilläseisontaa ja rullaluistelua. Kauppakeskus on ympäristönä antoisa sekä esiintyjille että katsojille. 

Akrobatia
Sini Sarastuksen akrobatiaa.

– Kauppakeskuksessa sirkuksen opiskelija kohtaa kaikenlaisia ihmisiä ja pääsee soveltamaan sirkustaitojaan täysin erilaiseen ympäristöön. Sirkus tuodaan kaikkien ulottuville, ja yleisöön saa todellisen lähikontaktin, jossa korostuvat läsnäolon taidot, reaktiokyky sekä sirkusvälineen käsittelytaidot. Sirkusesitykset ovat sirkustaiteilijan lahjoja katsojille. Katsoja päättää, haluaako hän katsoa ja kuinka kauan, sanoo lehtori Minna Karesluoto Turun AMK:sta. 

Monipuolista ja maksutonta ohjelmaa koko viikon 

Kauppakeskus Mylly viettää 21-vuotissyntymäpäiviään virallisesti tiistaina 18. lokakuuta, mutta juhlistaa niitä koko viikon eli 17.–23. lokakuuta. 

  • Turun ammattikorkeakoulun sirkusopiskelijoiden pop-up-sooloesityksiä la–su 22.–23.10. klo 12–16 
  • Maailman ihmeellisimmät raisiolaiset kakkukahvit ti 18.10 klo 16–18: Sini Supreme -akrobatiashow, Turun yliopiston sinfoniaorkesteri Collegium Musicum Turku, kuppikakkukahvit 500 ensimmäiselle 
  • Lähitaikuri Marko Poskiparta kiertelee kauppakeskuksessa pe 21.10. klo 14–15 ja 16–17 
  • Duo Saras -valotanssia la 22.10. klo 12, 14, 16 ja 18 
  • ÅBØ LīT -valotaideinstallaatio koettavissa joka päivä 17.–23.10.2022 
  • Lasten tiedepaja ma–pe 17.–21.10.2022 klo 12–16 
  • Lasten sähköautojen lainausta 17.–23.10.2022 klo 10–18