Naantalin Luonnonmaan visiossa julkinen taideteos tai teoskokonaisuus luovat viihtyvyyttä ja toimivat kouluympäristössä myös oppimisen lähteenä. Kuva: Naantalin kaupunki.
Uutiset

Kahdeksan taiteilijaa valittiin Naantalin perhetalojen julkisen taiteen kutsukilpailuun

Luonnonmaan Perhetalolle ja Kalevanniemen kampukselle sijoitettavien julkisten taideteosten haun ensimmäinen vaihe, eli avoin portfoliohaku, päättyi toukokuussa. Avoimeen portfoliohakuun osallistui 85 taiteilijaa. Anonyymin portfoliohaun perusteella kaupungin julkisen taiteen työryhmä valitsi kutsukilpailuun kahdeksan taiteilijaa, neljä kumpaankin kohteeseen.

Naantalin kaupunki järjesti avoimen portfoliohaun, jolla etsittiin ammattitaiteilijoita tai taiteilijaryhmiä toteuttamaan julkiset taideteokset kahteen kaupungin perhetalohankkeeseen; Luonnonmaan Perhetaloon ja Kalevanniemen varhaiskasvatuksen tiloihin.

Perhetalot kokoavat saman katon alle neuvolan, varhaiskasvatuksen, esiopetuksen sekä perusopetuksen 1–6 luokkien tilat. Näiden lisäksi tiloja löytyy myös kädentaidoille, liikunnalle ja tapahtumille. Kaupunki haluaa panostaa perhetalojen viihtyvyyteen ja luoda kiinnostavan oppimisympäristön naantalilaisille lapsille ja nuorille. Julkinen taideteos tai teoskokonaisuus luovat viihtyvyyttä ja toimivat kouluympäristössä myös oppimisen lähteenä.

Luonnonmaan Perhetaloon valittiin seuraavat taiteilijat:

Petri EskelinenMatti Kalkamo, Neon (Viliina Koivisto ja Mark Nixon), Kirsti Taiviola.

Kalevanniemen varhaiskasvatuksen kampukselle valittiin seuraavat taiteilijat:

Kirsi KivivirtaBenjamin OrlowJohanna SinkkonenKim Jotuni.

Valinnoissa painotettiin taiteilijoiden työnäytteiden taiteellista osaamista, osallistavuutta ja tekniikan näyttävyyttä sekä huoltovapautta.

Valitut taiteilijat työstävät teosehdotuksensa syyskuun 2022 loppuun mennessä. Teosluonnokset palautetaan anonyymisti ja voittaja valitaan saapuneista luonnoksista lokakuussa 2022. Kilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran kutsukilpailuohjeistusta.

Lisätietoa kilpailusta.

Luonnonmaan vision kuvia.