Suomen Yrittäjät
Ensi vuonna lähestyvät eduskuntavaalit ovat Suomen Yrittäjille tärkeä voimainponnistus. Vaaleissa Jyrki Hakkarainen nostaisi esille erityisesti yrittäjille tärkeitä teemoja, kuten verotukseen ja vastuulliseen talouden pitoon julkisessa taloudessa.
Uutiset

Jyrki Hakkarainen hakee jatkoa Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajuuteen

Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen hakee jatkoa Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajuudelle. Hakkarainen on toiminut Yrittäjien varapuheenjohtajana lokakuusta 2020 alkaen.

Suomen Yrittäjät valitsee lokakuun liittokokouksessa järjestölle puheenjohtajan lisäksi kaksi varapuheenjohtajaa. Varsinais-Suomen Yrittäjien hallitus on päättänyt esittää aluejärjestön puheenjohtaja Jyrki Hakkaraista jatkokaudelle SY:n varapuheenjohtajaksi.

Salon Kiskossa asuva Hakkarainen on toiminut yrittäjänä vuodesta 1993. Hänellä on kaksi lakiasiaintoimistoa. Lisäksi Hakkarainen toimii sijoittajana alkaville yrittäjille. Yrittäjyyden lisäksi hän on toiminut lakimiehenä ja neuvottelupäällikkönä Suomen Lähi- ja perushoitajaliitossa, sekä toiminut kunnanjohtajana Pohjassa ja kehitysjohtajana Raaseporissa. Hakkaraisella on myös kokemusta kunta-alan konsultointitehtävistä.

Suomen Yrittäjien sotevaliokunnassakin istuva Hakkarainen on huolissaan uusilla hyvinvointialueilla leviävästä in-house-trendistä, jossa sote-alueet valtaavat markkinaa yksityisiltä toimijoilta.

– Julkisen sektorin tulisi keskittyä omiin ydintehtäviinsä. Soteuudistus näyttää johtavan julkisiin monopoleihin, mistä elinkeinoelämän järjestöt ovat jatkuvasti varoitelleet. Lainsäätäjien ja viranomaisten suuntaan on pistettävä painetta, jotta julkisomisteiset yhtiöt saadaan noudattamaan samoja pelisääntöjä kuin millä yritykset joutuvat pelaamaan. Tässä vaikuttamistyössä haluan olla myös itse vahvasti mukana, Hakkarainen toteaa. 

Työmarkkina-asioista kokemusta kerännyt Hakkarainen vaatii yhteiskunnalta myös kiireellisiä rakennemuutoksia työn tekemisen kannattavuuden parantamiseksi ja työllistämisen kynnyksen madaltamiseksi.

– On selvää, että Suomi tarvitsee enemmän paikallista sopimisista sekä rohkeutta tarkastella työttömyys- ja sosiaaliturvaamme uudelleen, jotta työn vastaanottaminen on aina järkevää. Rakenteellista työttömyyttä ei lasketa muulla kuin rakenteellisilla uudistuksilla.

Ensi vuonna lähestyvät eduskuntavaalit ovat Suomen Yrittäjille tärkeä voimainponnistus. Vaaleissa Hakkarainen nostaisi esille erityisesti yrittäjille tärkeitä teemoja verotuksen ja vastuullisen talouden pidon osalta.

– Suomen julkisen talouden tila on erittäin huolestuttavalla tolalla. Seuraavan hallituksen on aloitettava välittömästi julkisen talouden vakauttamistoimet. Omalta osaltani lupaan pitää esillä näitä teemoja niin yrittäjäjärjestömme sisällä kuin muilla vaikuttamisen kentillä.

Kaksi vuotta varapuheenjohtajana toiminut Hakkarainen haluaisi uudella kaudella kiertää entistä enemmän kenttää.

– Sosiaalisena ihmisenä minulle on erittäin mielekästä päästä tapaamaan yrittäjiä ympäri Suomen ja toimia heidän äänenään päätöksenteossa. Valitettavasti tällä kaudella kiertäminen jäi koronan vuoksi vähäiseksi. Toivon siis tältä osin uutta revanssia, Hakkarainen sanoo.