Uusi yrittäjä Perttu Järvinen pyörittää metallialan yritystä yhdessä pitkäaikaisten ystäviensä Erkka ja Ilkka Alangon kanssa.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

JS-Metallissa puhaltaa uudet nuoret tuulet

Salolaisessa 1986 perustetussa JS-Metalli Oy:ssä on tapahtunut omistajanvaihdos.

Uusi yrittäjä Perttu Järvinen pyörittää metallialan yritystä yhdessä pitkäaikaisten ystäviensä Erkka ja Ilkka Alangon kanssa.

Järvinen on työskennellyt jo pitkään yrityksessä ja kun omistajanvaihdos tuli ajankohtaiseksi, päätös oli helppo.

– Yrittäjyys ei ole koskaan pelottanut minua ja tämä oli aivan luonnollinen siirtymä. Tunnen alan, yrityksen ja asiakkaat jo entuudestaan.

Yritys on alalla laajasti tunnettu ja hyvämaineinen. Olemassa olevat asiakkuudet säilyivät ja minulla on asiakassuhteet hoidossa. Olen niin kuin kasvanut tähän hommaan.

Tiesin mitä tämä on ja sain hyvät ystäväni vielä pienellä osakkuudella mukaan. Meillä on keskenään roolit ja vastuut jaettu tarkkaan, niin ei tule ristiriitoja, Järvinen kiittelee.

JS-Metallilla on pitkä, lähes 40 vuoden historia ja bisnes on alusta asti keskittynyt metallialaan.

– Toimipaikkamme sijaitsee Meriniityn teollisuusalueella Salossa ja täältä on helppo liikkua niin Turun suuntaan kuin pääkaupunkiseudullekin, Järvinen kertoo.

Fokus kehitykseen

– Tuotteitamme ovat kantavat teräsrakenteet, katokset, suojakaiteet, kulkutasot, portaat jne.

Me hitsaamme ja rakennamme tilauksesta tuotteita teräksestä, ruostumattomasta teräksestä sekä alumiinista. Pidämme jonkin verran materiaalia varastossa, niin saamme tehtyä nopeitakin toimituksia. Huomionarvoista on, että meillä on kantavien teräsrakenteiden CE-sertifikaatti, Järvinen lisää.

Yrityksen kehittämistä miettiessään Järvinen aikoo panostaa prosessien kehittämiseen ja tekniikan hyödyntämiseen tuotannonohjauksessa. – Toki investointihaaveitakin on, mutta niitä katsotaan tulevaisuudessa. Nyt keskitymme toiminnan sujuvoittamiseen ja jokapäiväiseen tekemiseen, Järvinen kertoo maltillisesti.

– Käytämme alihankkijoita toiminnan eri vaiheissa tarpeen mukaan. Esimerkiksi pintakäsittelyt ja rakennesuunnittelut tehdään alihankintana. Sitä kautta työllistämme itsemme lisäksi muitakin, Järvinen miettii.

– Vaikka palvelemmekin pääasiassa yrityksiä ja organisaatioita, niin yksityisten henkilöiden erilaiset projektit ovat meille myös kiinnostavia työkohteita. Koen, että olemme helposti lähestyttävä yritys ja pyrimme löytämään ratkaisut asiakkaidemme tarpeisiin. Jos työ ei jostain syystä meille soveltuisikaan, me kyllä autamme löytämään oikean kumppanin, Järvinen lupaa.

Järvinen suosittelee yrittäjyyttä kaikille nuorille. – Ensin kannattaa koulun jälkeen kuitenkin hankkia kokemusta työn kautta itseään kiinnostavalta alalta. Siten saa omaa näkemystä työhönsä ja oppii soveltamaan taitoja parhaaksi katsomallaan tavalla.

Lisäksi on tärkeää vielä löytää ympärilleen oikeat tyypit, niin paketti on kasassa.

JS-Metalli Oy

Pursimiehenkatu 6, 24100 SALO

Perttu Järvinen

0400 533 855

perttu.jarvinen@jsmetalli.com