Työnseurantapäivä Varsinais-Suomessa yli 20 työpaikalla!
Uutiset

Job Shadow Day eli työnseurantapäivä toteutuu 25.5. Varsinais-Suomessa yli 20 työpaikalla!

Job Shadow Day eli työn seurannan päivä järjestetään Suomessa ja monissa muissa Euroopan maissa tänä vuonna torstaina 25.5.2023. Ideana on, että henkilöt, joiden elämäntilanne, sairaus tai vamma vaikeuttavat työllistymistä, pääsevät seuraamaan unelmiensa työtä päiväksi oikealla työpaikalle. Päivän tarkoitus on luoda kohtaamisia ja vahvistaa ammatinvalintahaaveita, mutta joskus se johtaa työllistymiseen.

Varsinais-Suomessa työn seuraamisesta ovat sopineet muun muassa (lista päivittyy):

Turku: ABC Koulukatu, Bauer Media / Auran Aallot, Bik Buk Oy, Food Folk Suomi Oy, Kestävän kehityksen yhdistys, Normal Finland Oy ja Turun Eläinsuojeluyhdistys ry

Kaarina: Pirilän Kukkatalo

Laitila: Ernon Kauppa Oy, Kallen Polttopuu, Laitilan kaupunki / Kappelimäen koulu, Laitilan kaupunki / Pähkinäpensaan päiväkoti, Osuuskauppa Keula / Sale Laitila, Suosiva Oy / Maammekauppa, Tokmanni Oy, Touhula Leikki Oy / Touhula Nättinummi

Lieto: Tuulistarhat Oy, Q-Kirjakauppa

Mynämäki: Tuija Syrén

Parainen: Attendo Lilla Ro ja Länsi-Suomen Jätehuolto Oy

Raisio: IKEA Raisio Store ja Leluliike Casagrande

Seuraajat näihin paikkoihin lähettävät Palke 7, Ammattiopisto Spesia ja Varhan eri vammaispalvelut Turussa ja Paraisilla.

Joka kuudennella meistä on jokin toimintarajoite. Rajoitteet voivat olla ohimeneviä tai pysyviä. Suurin osa osatyökykyisistä henkilöistä tekee silti työtä tai kykenee siihen. Vielä useampi olisi töissä, jos heidän kykynsä eivät jäisi erityistarpeiden varjoon ja työnantajat saisivat tietoa erilaisista tukikeinoista.

Vates-säätiön koordinoiman JSD-päivän tarkoitus on osoittaa, että osatyökykyinen henkilö voi olla täysin työkykyinen hänelle sopivassa työssä. Toiseksi sen tavoite on kannustaa osatyökykyistä henkilöä kouluttautumaan ja hakemaan rohkeasti itseä kiinnostavaa työtä.

Tärkeässä roolissa ovat lähettävät tahot, jotka auttavat työn seuraajaa ja työnantajaa löytämään toisensa. Oppilaitos, viranomainen, järjestö, hyvinvointialue tai muu taho lähettää työn seuraajan päivän ajaksi työpaikkaan. Työn seurannasta tehdään sopimus.