Ensimmäistä kertaa järjestettävässä monikielisessä Job Fair Turku -rekrytointitapahtumassa kansainväliset osaajat ja työnantajat kohtaavat.
Uutiset

Job Fair Turku täyttää Akatemiatalon 7. helmikuuta

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä monikielisessä Job Fair Turku -rekrytointitapahtumassa kansainväliset osaajat ja työnantajat kohtaavat. Tapahtuma tarjoaa kaikille työnhakijoille erinomaiset mahdollisuudet verkostoitumiseen ja työllistymiseen, keskittyen erityisesti kansainvälisten ja muunkielisten hakijoiden tarpeisiin.

Tapahtumassa on esillä monipuolinen valikoima työpaikkoja, aina kesätöistä pidempiin työsuhteisiin. Luvassa on tietoa ja mahdollisuuksia niin nuorille, vastavalmistuneille kuin kokeneemmillekin työnhakijoille. Turun kaupungin apulaispormestari Elina Rantanen toivottaa osallistujat tervetulleiksi, ja päivä täyttyy asiantuntijapuheista ja työnhakuun keskittyvästä ohjauksesta.

Tilaisuuden tärkeys korostuu Varsinais-Suomen alueen positiivisissa työllisyysnäkymissä. Tuorein työllisyyskatsaus paljastaa, että alueella on positiivisia merkkejä talouden elpymisestä ja työmarkkinoiden vahvistumisesta. Tämä tekee Job Fair Turku 2024 -tapahtumasta arvokkaan mahdollisuuden kaikille osapuolille.

Suomen Yrittäjien haastattelema Turun tutkimusjohtaja Timo Aro korostaa kuinka: “Alueitten kilpailu resursseista tulee olemaan 20-30-luvulla kovempaa kuin koskaan lähihistoriassa. Se tarkoittaa kovaa kilpailua esimerkiksi työvoimasta, maahanmuuttajista ja vastavalmistuneista. Varsinais-Suomessa on selkeä tarve ulkomaiselle työvoimalle.” Tapahtumat kuten Job Fair Turku 2024 ovat elintärkeitä alueen kehitykselle.

Tapahtumaan osallistuminen on ilmaista, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Job Fair Turku tarjoaa mahdollisuuden tutustua myös paikallisiin palveluihin ja tukiverkostoihin, jotka ovat tärkeitä sekä uusille asukkaille että työntekijöille alueella. 

Tapahtuma on yksi ensimmäisistä yhteisistä ponnistuksista vastata TE-palvelut 2024 -uudistuksen tuomiin muutoksiin, kun työllisyyspalvelut siirtyvät kunnille ensi vuoden alusta.

Tapahtuman järjestäjät: Varsinais-Suomen TE-toimisto, EURES, Turun kaupunki, International House Turku, Työpiste