Job Fair Turku -rekrytointitapahtumassa lähes 1600 kävijää
Uutiset

Job Fair Turku -rekrytointitapahtumassa lähes 1600 kävijää

Varsinais-Suomen TE-toimisto ja Turun kaupunki järjestivät erityisesti muunkielisille työnhakijoille suunnatun rekrytointitapahtuman 7.2.2024 Turun Akatemiatalolla. Messujen suuri suosio yllätti tapahtuman järjestäjät.

Tapahtumaan olivat tervetulleita myös suomenkieliset työnhakijat. Messuilla oli mukana yli 30 työnantajaa, oppilaitosta ja muuta työllistymistä ja kotoutumista edistävää toimijaa.

– Aiemmissa rekrytointitapahtumissa Turun seudulla olemme jo vuosien ajan huomanneet, että muunkielisiä työnhakijoita on paljon ja he ovat aktiivisia. Tämän takia oli tärkeää järjestää heille kohdennettu englanninkielinen Job Fair Turku -tapahtuma, Varsinais-Suomen TE-toimiston EURES-asiantuntija Tomi Puranen kertoo.

Suurin osa messujen kävijöistä olikin muunkielisiä. Tämä osoittaa sen, että tapahtumalle oli ja on varmasti jatkossakin tarvetta.

– Tavoitteena oli löytää mahdollisimman monia työnantajia, jotka voisivat tarjota työmahdollisuuksia ilman suomen kielen vaatimusta ja tällaisia löytyikin. Jatkossa tavoitteena on löytää niitä vielä paljon enemmän, Puranen jatkaa.

Ennen ovien avautumista yleisölle apulaispormestari Elina Rantanen kävi tervehtimässä messujen näytteilleasettajia. Rantanen kuvaili puheenvuorossaan maahanmuuttajien merkittävää roolia työvoimapulan ratkaisemisessa.

– Suomessa on eri alueiden välillä jo nyt kova kilpailu työvoimasta, mutta kilpailu tulee vielä kovenemaan 2030-luvulle mentäessä. On ennakoitu, että Varsinais-Suomessa tarvittaisiin noin 6500 uutta osaajaa vuosittain, kun huomioidaan työllisten määrän kasvu ja ennakoitu eläkepoistuma. Eniten osaajia kaipaa teollisuus, palvelut, sosiaali- ja terveysala ja ylivoimaisesti eniten rakennus- ja kiinteistöala, Rantanen kertoo.

Rantasen mukaan Job Fair Turun kaltaiset tapahtumat ovat tärkeitä Turulle ja koko alueen kehitykselle.

– Tuoreen työllisyystilaston mukaan alueellamme on positiivisia merkkejä talouden elpymisestä ja työmarkkinoiden vahvistumisesta, ja tämä tekee tästä tapahtumasta arvokkaan mahdollisuuden kaikille tänne osallistuville osapuolille.

Tapahtuman järjesti: Varsinais-Suomen TE-toimisto, EURES, Turun kaupunki, International House Turku, Työpiste