v2023 yrityskummi Jarmo Helminen
Uutiset

Jarmo Helminen ensimmäinen Vuoden Yrityskummi Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen Yrityskummit ry on valinnut turkulaisen Jarmo Helmisen Vuoden Yrityskummiksi Varsinais-Suomessa. Tunnustus myönnetään Jarmon merkittävästä ja pitkäaikaisesta panoksesta alueen yrityskummitoiminnan käynnistämisessä ja kehittämisessä.

– Jarmo on ollut Turussa mukana yrityskummitoiminnassa lähes alusta asti ja hän on ollut perustamassa Varsinais-Suomen Yrityskummit -yhdistystä. Hän on toiminut Suomen Yrityskummien hallituksessa ja toimii nyt Varsinais-Suomen aluekummina, perustelee Varsinais-Suomen Yrityskummien puheenjohtaja Veijo Vainio valintaa.

Jarmo on toiminut Yrittäjien tukipuhelimessa, tutustunut yrityskummitoimintaan kansainvälisesti Ruotsissa, osallistunut Talousavun koulutuksiin sekä Early warning -toimintaan Euroopassa eri maissa ja toiminut kymmenien yritysten yrityskummina.

– Jarmo on ensimmäinen tämän huomionosoituksen saaja. Se haluttiin ojentaa hänelle osoituksena kunnioituksesta ja kiitollisuudesta hänen suuresta panoksestaan ja sitoutumisestaan yrityskummitoimintaan. Vuoden Yrityskummin valintaa Varsinais-Suomessa jatketaan vuosittain, Veijo Vainio toteaa.

Jarmo arvostaa huomionosoitusta. Hän toteaa kuitenkin vaatimattomasti, että maakunnassa on monia ansioituneita yrityskummeja, jotka olisi voinut myös palkita.

Lukuisten yritysten yrityskummina toiminut Jarmo  kertoo, että paras palkinto kummityöstä on onnistumisen tunne sen jälkeen, kun on voinut auttaa yrittäjää. Usein yrittäjän ja kummin välinen yhteydenpito jatkuu varsinaisen toimeksiannon jälkeenkin.

– Yrittäjän kannattaa keskustella välillä jonkun ulkopuolisen kanssa. Yrityskummi on siihen sopiva kaveri, jolla on pitkä liiketoimintakokemus. Keskustelu yrityskummin kanssa on aina luottamuksellista, muistuttaa Jarmo Helminen ja kannustaa yrittäjiä ottamaan yhteyttä kummeihin vaikka www.yrityskummit.fi -sivuilla.

Varsinais-Suomessa on viitisenkymmentä aktiivista yrityskummia, jotka tekevät vuodessa satoja mentorointitunteja vapaaehtoistyönä korvauksetta. Kummit ovat yleensä eläkkeellä olevia yrittäjiä tai liike-elämän asiantuntijoita. He auttavat yrittäjiä löytämään ratkaisuja liiketoiminnan haasteisiin sekä etsimään avuksi muita asiantuntijoita ja kontakteja.

Yrityskummin tarjoama tuki ja sparraus voi olla arvokasta myös yrittäjän henkilökohtaisen kasvun ja kehittymisen kannalta.

Useimmat maakunnan kunnista tukevat yrityskummitoimintaa.