Janne Mustonen. Kuvaaja Shoja Lak
Nimitykset

Janne Mustosesta Turun Seudun Kehitys Oy:n toimitusjohtaja

Toimitusjohtajan tehtävien lisäksi Mustonen vastaa Turun alueen Invest in -prosessin luomisesta, ylläpidosta ja kehittämisestä osana Turku Science Park Oy:n tuottamia elinkeinopalveluita. Mustosella on vahva tausta onnistuneesta yritysten houkuttelemisesta ja investointien saamisesta Oulun seudulle.

Turun Seudun Kehitys Oy:n toimitusjohtajana ja Turun seudun Invest in -toiminnan päällikkönä on aloittanut tammikuun alussa Janne Mustonen. Mustonen siirtyy tehtävään TIVIA ry:n toimitusjohtajan työstä, jota ennen hän vastasi ICT-investointien saamisesta Oulun seudulle BusinessOulun ICT-alan asiakkuuspäällikkönä.

”Kaipuu tekemään työtä yritysten kanssa veti vahvasti puoleensa. Olen erittäin innoissani päästessäni tekemään töitä Suomen monipuolisimman ja erityisen pitkän arvohistorian omaavan talousalueen hyväksi”, Mustonen sanoo.

Uuteen tehtävään Mustosella on vahva tausta. BusinessOulun ICT-asiakkuuspäällikkönä Mustosen tehtävään kuuluivat kymmenen vuoden ajan muun muassa globaalien vientikanavien, klustereiden ja arvoketjujen rakentaminen sekä yritysten kasvua turvaavien, uudenlaisten palvelujen luominen Oulun alueelle. Hänen johdollaan Oulussa aloitettiin merkittävät Invest in -toimenpiteet.

”Teimme yhdessä oululaisten toimijoiden kanssa yhdenlaisen maailmanennätyksen, kun yhdeksän kuukauden sisällä 15 ulkomaista ICT-alan yritystä sijoittui Ouluun. Yhteensä saimme alueelle investoimaan noin 30 ICT-alan yritystä”, Mustonen avaa.

Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Tom Palenius uskoo, että Mustosella on paljon annettavaa Turun seudulle niin taustansa kuin persoonansa kautta.

”Janne tuo mukanaan valtavan määrän kokemusta onnistuneesta Invest in -toiminnasta. Hän on myös henkilönä helposti lähestyttävä, mikä luo loistavat edellytykset markkinoinnilliseen otteeseen Invest in -työssä sekä tiiviiden kontaktien rakentamiselle Turku Science Park Oy:n kärkialajohtajien sekä kuntien elinkeinohenkilöiden ja kunnanjohtajien kanssa”, Palenius iloitsee.

Turun Seudun Kehitys Oy:n toimitusjohtajan tehtävä on uusi. Lisäksi alueen Invest in -toiminnan yhtenäistäminen ja vetovastuun keskittäminen vahvistavat Turun seudun asemaa kansainvälisessä kilpailussa.

”Turun Seudun Kehitys Oy on keskeinen alusta seudun kuntien yhteistyölle, jota uusi toimitusjohtajan rooli vahvistaa entisestään. Invest in -toimintaa puolestaan on jo toteutettu menestyksekkäästi Turku Science Park Oy:n kärkialatiimeissä osana yhtiön elinkeinopalveluita, ja nyt Mustosen rooli Invest in -prosessin kokonaisuudesta vastaavana nivoutuu luontevasti tähän työhön”, Turun Seudun Kehitys Oy:n hallituksen jäsen, Turun elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen sanoo.

Uusi toimitusjohtaja näkee Turun seudun kansainvälisesti vahvana

Janne Mustosella on selkeät näkemykset tulevasta työstään heti ensimmäisenä työviikkonaan. Hän painottaa, että onnistuminen Invest In -toiminnassa vaatii alueen eri toimijoiden päivittäistä yhteistyötä, jonka yhteensitojana hän oman roolinsa näkee.

”Tarvitsemme oikeat toimijat rakentamaan tarjoamaa, oli sitten kysymys perusviesteistä tai räätälöidystä työstä investoinnin saamiseksi maaliin. Täytyykin muistaa, että alueella itsellään täytyy olla tahtotila ja perusviestit huippuun viritettynä, myös kansallisessa yhteistyössä, jotta menestymme kilpailussa kaiken tyyppisten investointien tavoittelussa”, Mustonen pohtii.  

Mustonen näkee Turun seudulla olevan monipuolisesti vahvuuksia sekä yrityksissä että tieteen ja koulutuksen kärjissä kansainvälisten yritysten näkökulmasta.

”Logistiset ja julkiset investoinnit yhdistettynä alueen mahdollistamaan elämänlaatuun ovat erinomainen alusta yrityksille investoida tänne. Yhdessä muodostamme Turun seudusta yhden Euroopan kilpailukykyisimmän ja houkuttelevimman alueen kasvaa niin jo alueella oleville kuin tänne sijoittuville kasvuyrityksille.”

Mustonen on koulutukseltaan eMBA Aalto-yliopistosta sekä kasvatustieteen maisteri Oulun yliopistosta.

Turun Seudun Kehitys Oy on Turun seudun kuntien ja Turku Science Park Oy:n omistama elinkeinoyhtiö, joka toimii seutukunnan elinkeinopolitiikan ohjaajana ja elinkeinopalveluiden tilaajana. Turku Science Park Oy tuottaa seutukunnan elinkeinopalvelut ja koordinoi niiden käytännön järjestämistä.

Lisätietoja ja haastattelut

Janne Mustonen
Turun Seudun Kehitys Oy:n toimitusjohtaja, Invest in -päällikkö
janne.mustonen@turkubusinessregion.com
+358 45 675 2929

Niko Kyynäräinen
Turun elinvoimajohtaja, Turun Seudun Kehitys Oy:n hallituksen jäsen
niko.kyynarainen@turku.fi
+358 50 559 0538

Turku Business Region kokoaa yhteen Turun seudun elinkeinoelämän, korkeakoulut, järjestöt ja kunnat. Yhteistyö synnyttää uusia tuotteita ja palveluita, jotka vauhdittavat yritystoiminnan kasvua ja alueen hyvinvointia. Alueen yritys- ja innovaatiopalveluiden koordinoinnista vastaa seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy.

www.turkubusinessregion.com – Vaikuttavaa verkostoitumista