Uuden yhteisyrityksen JaloBMS:n toimitusjohtaja Sami Jalo (oikealla) ja hallituksen puheenjohtaja Jens Enggaard allekirjoittivat sopimuksen Kööpenhaminassa, jossa sijaitsee BMS:n suurin toimipiste. Kuva: JaloBMS
Uutiset

Jalo & Jalo ja tanskalainen BMS perustavat yhteisyrityksen – Järjestelyssä syntyy yksi Euroopan suurimmista nostolava-autoyrityksistä

Pohjoismaiden johtava nostolava-autoihin erikoistunut yritys, suomalainen Jalo & Jalo sekä tanskalainen BMS perustavat yhteisyrityksen. Uusi JaloBMS tarjoaa suurten nostolava-autojen palveluja telealalle, energiasektorille sekä tuulivoima- ja rakennusteollisuuteen ja suuntautuu vahvasti kansainvälisille markkinoille. Molemmat yritykset omistavat yhteisyrityksestä 50 prosenttia.

JaloBMS yhdistää kahden merkittävän nostoalan yrityksen ammatillisen osaamisen sekä kalustot. Jalo & Jalo on Pohjoismaiden johtava nostolava-autoihin erikoistunut yritys, ja BMS on maailman viidenneksi suurin nosturiyritys.

– JaloBMS on jo perustamisestaan lähtien yksi Euroopan suurimmista nostolava-autoyrityksistä. Kun yhdistämme BMS:n toimipisteet ja kansainvälisen verkoston omaan kalustoomme ja osaamiseemme, olemme merkittävä toimija alalla ja pystymme tarjoamaan asiakkaillemme laajemman palveluvalikoiman, kertoo JaloBMS:n toimitusjohtaja Sami Jalo. Hän on myös Jalo & Jalon toimitusjohtaja.

JaloBMS:n kalustoon kuuluu lähes 100 nostolava-autoa, joiden työskentelykorkeus on 30–104 metriä. Toimipaikkoja on yhteensä noin 50 Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Sekä Jalo & Jalo että BMS jatkavat omina yrityksinään nykyiseen tapaan. Yhteisyrityksen liiketoiminnassa tulee työskentelemään noin 130 henkilöä.

– Suuri nostolava-autokalustomme, lukuisat toimipaikkamme ja Jalo & Jalon yli 50 vuoden kokemus antavat meille mitä parhaimmat edellytykset tarjota asiakkaillemme optimaalista palvelua ja ennen kaikkea toimitusvarmuutta. Tavoitteemme on tulla alan halutuimmaksi kumppaniksi, sanoo BMS-konsernin toimitusjohtaja Jens Enggaard, joka toimii myös yhteisyrityksen hallituksen puheenjohtajana.  

Uusi yritys keskittyy aluksi Skandinavian markkinoihin, joissa sen asema on jo vahva. Lisäksi JaloBMS hakee vankkaa asemaa Pohjois-Euroopan markkinoilla. Tavoitteena on palvella erityisesti telesektoria, jossa nostoalan palveluille on kasvavaa kysyntää, kun matkaviestinverkko laajenee jatkuvasti. Lisäksi yritys tarjoaa palveluja myös tuulivoima- ja rakennusteollisuuteen sekä energiasektorille kuten voimalinjoilla tehtäviin töihin.