Icon II Meyer Turun ja Royal Caribbeanin tiimit tuotannonaloituksessa
Uutiset

Icon-luokan toisen aluksen tuotanto aloitettiin Meyer Turun telakalla

Meyer Turun telakalla käynnistettiin tiistaina 14.2.2023 Icon-luokan toisen aluksen tuotanto. Juhlallisessa tilaisuudessa levyhallissa oli läsnä edustajia niin aluksen tilaajan, Royal Caribbean Groupin kuin Meyer Turun organisaatioista.

Perinteinen teräksenleikkuuseremonia käynnisti yli kahden vuoden rakennus- ja varustelutyön, johon osallistuu tuhansia eri alojen ammattilaisia. Valmistuessaan alus, jonka nimi paljastetaan myöhemmin, saa Royal Caribbean Groupin laivastossa tärkeän roolin osana täysin uudenlaiset lomat mahdollistavaa Icon-luokkaa. 

”Icon-laivat tulevat olemaan ennennäkemättömiä niin matkustajakokemuksen kuin kestävän kehityksen näkökulmasta. Tänään käynnistynyt jo sarjan toisen aluksen rakentaminen konkretisoi entisestään niitä pitkän tähtäimen tavoitteita, joihin Meyer Turku ja Royal Caribbean Group ovat yhdessä sitoutuneet”, sanoo Meyer Turun varatoimitusjohtaja Tapani Pulli.

Icon II –aluksen suunniteltu valmistumisajankohta on vuonna 2025. Meyer Turulla ja Royal Caribbean Groupilla on rakennussopimus myös Icon-luokan kolmannesta aluksesta, joka valmistuu vuonna 2026.