Uudessakapungissa voi nautiskella eurooppalaisen rennosta ilmapiiristä. Kuva: Visit Uusikaupunki
Uutiset

Hurmaava Uusikaupunki – Etelä-Euroopan tunnelmaa ja historian havinaa

Sympaattiset puutalokorttelit, mielenkiintoiset nähtävyydet, monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä upeat meri- ja luontokohteet luovat puitteet mainiolle lomalle.

Uudessakaupungissa voit irrottautua irti arjesta ja nautiskella eurooppalaisen rennosta ilmapiiristä. Upean Kaupunginlahden rannan tarinaseinät ja kivetyksiin upotetut merelliset ajatukset ja laivojen nimet muodostavat ikään kuin ulkoilmamuseon. – Rantabulevardin suloisissa 1800-luvun makasiineissa on joskus varastoitu suolaa, mutta nyt niiden ravintoloissa ja terasseilla on varsin makea meininki, kuvailee matkailusuunnittelija Irmeli Laiho-Andersson.

Empiretyylinen puutaloalue on yksi maamme laajimmista ja parhaiten säilyneistä. Yli 40 puutalokorttelia ja 600 puutaloa laittavat huokaamaan – olisipa kiva kurkata sisälle. Tähän toiveeseen vastaa 3.-4.9. järjestettävä Uudenkaupungin Vanhat talot -tapahtuma.  

Kesän opastetuilla kierroksilla kuulet monenmoista tarinaa kaupungistamme. Pihojen lisäksi teemoina ovat rauha, Tarinoiden Kaupunginlahti ja Seitsemän suurta paloa. ”Dekkarikävelyillä Petäjämäen jäljillä” -kierroksilla teemaan johdattelee itse kirjailija Rake Tähtinen.

Puutalokeskusta houkuttelee piipahtamaan uniikeissa putiikeissa. – Tarjontaa täydentää kesän ajan avoinna oleva Uki Outlet -myymälä kymmenillä laadukkailla brändeillään, Laiho-Andersson vinkkaa.

Hauskoja kohteita ja mukavia tapahtumia

Taidetalo Pilvilinna taidepolkuineen, pitsimökkeineen sekä rosarioineen on valloittava elämys. Wahlbergin museotalossa voi aistia entisajan porvariskodin tunnelmaa ja muistella merenkulun kulta-aikoja. Merellistä historiaa tarjoilevat myös Luotsimuseo ja Merimiehenkotimuseo.

Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompienkin autofanien päiväunet käyvät todeksi. Kaupungin erikoisimman museon titteli menee mullistavien keksintöjen sekä toimintavapaiden laitteiden Bonk-museolle. Lasten Keksimössä voi rakentaa oman Bonk-koneen.

Pakkahuoneen iltatoreja ja lauantaisia Tul toril -teematoritapahtumia ei kannata jättää väliin. Crusell-musiikkiviikko 23.-30.7. johdattaa kuulijansa kultaiselle 20-luvulle upeiden konserttien kera. 27.-28.8. juhlitaan Venetsialaisia ja eletään historiaa todeksi. Karoliinit ja mamsellit pystyttävät leirin keskelle kaupunkia ja pääsemme näkemään, miten 1700-luvun alussa elettiin, Laiho-Andersson esittelee. Viikonlopun juhlintaan kuuluu myös toritapahtumaa, juhlallinen Rauhansoutu sekä ilotulitusta.  

Meri- ja luontokohteet, harrastusmahdollisuudet ja tapahtumat:  visituusikaupunki.fi