Lähiruokapäivä
Päivän aikana voit tutustua maaseudun mahtavaan kirjoon osaavia toimijoita ja lähiruuan rautaisia ammattilaisia. Joukossa on perinteisten maatilojen lisäksi leipomoa, viinitiloja, makeistenvalmistajia, kahviloita, pienpanimoita, hunajantuottajia… Lue lisää.
Uutiset

Huomenna lauantaina 10.9. lähiruokaa ja viinejä suoraan tiloilta – katso omat suosikkitilasi jutun linkistä ja tee makumatka maalle

Päivän aikana voit tutustua maaseudun mahtavaan kirjoon osaavia toimijoita ja lähiruuan rautaisia ammattilaisia. Joukossa on perinteisten maatilojen lisäksi leipomoa, viinitiloja, makeistenvalmistajia, kahviloita, pienpanimoita, hunajantuottajia… Löydät vaikka mitä yllättävää, kun suuntaat Lähiruokapäivän kohteisiin 10. syyskuuta! Lähiruokapäivä on makumatka kotimaisten tuottajien luokse!

Lähiruokapäivä kiinnostaa kotimaisia ruuantuottajia tänäkin vuonna. Tällä hetkellä ilmoittautuneita kohteita on ennätysmäärä ja ilmoittautuneita löytyy jokaisesta Manner-Suomen maakunnasta. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuvat tilat ja yritykset löydät helpoiten verkkosivuiltamme osoitteesta: www.lähiruokapäivä.fi > Varsinais-Suomen lähiruokatilat

Lähiruokapäivän aikana voit tutustua tarinoihin ja tekijöihin suomalaisen ruuan takana sekä ostaa tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään. Moni osallistuva yritys antaa kävijöille myös mahdollisuuden tutustua paikan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin. Tervetuloa viettämään kanssamme koko Suomen juhlapäivää, joka on omistettu kotimaiselle ruuantuotannolle ja maaseudulle!

Löydät verkkosivuiltamme ”Hae järjestäjiä” -välilehdeltä Suomen kartan sekä hakukoneen, jonka avulla voit etsiä mukaan ilmoittautuneita kohteita esimerkiksi sijainnin tai myytävien tuotteiden kategorioiden avulla. Kurkkaa siis ilmoittautuneet kohteet verkkosivuiltamme, suunnittele mieluisesi Lähiruokapäivän reitti ja suuntaa syyskuussa makumatkalle maalle!

Valtakunnallisen Lähiruokapäivän avajaistapahtuma järjestetään tänä vuonna Kangasalla Raudanmaalla. Avajaistapahtuman teemana on Tulevaisuuden ruuantuottajat ja tapahtumapäivänä pääsemme nauttimaan juhlapuheenvuoroista, musiikkiesityksistä sekä makunystyröitä kihelmöivistä lähiruokaelämyksistä!

Tervetuloa Raudanmaan kylätalolle ja Lastenmaatila Pikkupihaan klo 9 alkaen osoitteeseen Ponsantie 1269, 36340 TohkalaLue lisää avajaistapahtumasta verkkosivuiltamme ”Avajaistapahtuma” -välilehdeltä.