Huhtihovi Oy:n yrittäjä/toimitusjohtaja Juho Heinonen (vas), eLive Ecosystem Oy:n teknologiajohtaja Juha Parkkinen ja Huhtihovi Kirjolanmäen hoivakodinjohtaja Johanna Vuorikoski uskovat, että uudet teknologiset ratkaisut vapauttavat hoitajien työaikaa heidän tärkeimpään tehtäväänsä eli asukkaiden hoitamiseen ja hyvinvoinnin varmistamiseen.
Uutiset

Huhtihovi Oy pilotoi Salossa uutta teknologiaa hoivatyönsä tueksi eLive Ecosystem Oy:n kanssa

Kotimainen ikääntyneiden asumispalveluiden tuottaja Huhtihovi Oy on solminut sopimuksen yhteistyöstä eLive Ecosystem Oy:n kanssa. Yhteisellä pilottihankkeella selvitetään sensoriteknologian soveltuvuutta ja hyötyjä ikääntyneiden hoidossa. Hanke toteutetaan Huhtihovin Kirjolanmäen hoivakodissa Salossa huhti- ja syyskuun välisenä aikana 2024.

eLiven kehittämällä seuranta- ja mittausratkaisulla pystytään seuraamaan asukkaiden hyvinvointia täysin kosketuksettomasti, mikä tukee yöhoitajan työtä ja asukkaiden turvallisuutta. Uudella teknologialla yöhoitaja pystyy seuraamaan samanaikaisesti koko yksikköä, kuka asukkaista on sängyssä ja kuka jalkeilla sekä asukkaiden sykettä. Näin mahdolliseen avuntarpeeseen voidaan reagoida entistä nopeammin ja olla apuna unta häiritsemättä.

”Hoiva-alalla teknologinen kehitys on ollut hidasta verrattuna moniin muihin toimialoihin. Haluamme alan yrityksenä kantaa kortemme kekoon tämän asian korjaamiseksi. Näemme teknologian hyödyntämisessä selkeitä hyötyjä sekä käytännön hoitotyön että asukkaiden näkökulmasta. On tärkeää ymmärtää, että teknologian hyödyntämisellä tähdätään nimenomaan hoitotyön tukemiseen, ei sen korvaamiseen. Parhaimmillaan uudet teknologiset ratkaisut vapauttavat hoitajien työaikaa heidän tärkeimpään tehtäväänsä eli meidän asukkaidemme hoitamiseen ja hyvinvoinnin varmistamiseen”, kertoo Huhtihovin toimitusjohtaja Juho Heinonen.

eLiven järjestelmä koostuu asukkaan patjan alle sijoitettavasta anturimatosta, yhteysyksiköstä, sekä tiedon hoitajille jakavasta taustajärjestelmästä. Seuranta pystytään toteuttamaan täysin anonyymisti ja tietoturvallisesti Huhtihovin omassa tietoverkossa. Teknologia mahdollistaa laajemminkin elintoimintojen kosketuksettoman mittaamisen, jolla voidaan seurata hyvinvointia entistäkin tarkemmin ja huomata mahdolliset muutokset hyvissä ajoin. Hengitystiheyden ja unen seurantaa voidaan ottaa jatkossa käyttöön edesauttamaan parempaa hoivaa.

”Meitä eLivellä ohjaa sama päämäärä kuin kaikkia hyvinvoinnin ja terveydenhuollon ammattilaisia – halu edistää terveempää ja levollisempaa huomista. Olemme ylpeitä, että pystymme tarjoamaan ratkaisun, jonka avulla saamme tarkkaa ja reaaliaikaista dataa asukkaiden hyvinvoinnista, jota ei ole sotkettu ylimääräisillä johdoilla. Näin pystymme tukemaan työssään esimerkiksi juuri hoivakotien hoitajia, jotka omistavat elämänsä muiden elämänlaadun parantamiselle”, toteaa eLiven toimitusjohtaja Mikko Saajanlehto.