Hesburgerin Kaarinan keskusvarasto ja tehdas on aurinkopaneelien peitossa. Suomen mittakaavassa suuri aurinkosähkövoimala imee auringosta energiaa 860 paneelin voimalla. Voimalan tuotto on 258 kWp.
Uutiset

Hesburger satsaa uusiutuvaan energiaan – Satoja tuhansia aurinkohampurilaisia

Hesburger käyttää vuosi vuodelta enemmän uusiutuvaa energiaa. Useat Hesburger-ravintolat lämpiävät aurinkovesipaneelien tai tuulivoiman avulla.

Tuulisähköä käyttää 141 Hesburger-ravintolaa sekä ketjun Kaarinan keskusvarasto ja tehdas. Tuulisähkösopimukset koskevat Hesburger franchise -antajayhtiö Burger-In Oy:n ravintoloita ja muita kiinteistöjä, joiden sähkön yritys hankkii.

Viime vuosina ravintoloihin, jotka toimivat Hesburgerin omissa kiinteistöissä, on asennettu myös aurinkopaneeleita, joilla tuotetaan ravintolaan lämpöä tai sähköä. Tällä hetkellä 28 Hesburger-ravintolaa käyttää aurinkovoimaa.

”Olemme kartoittaneet hiljattain kaikki kiinteistömme ja aurinkosähkövoimaloiden investointeja lisätään edelleen. Tämän ja ensi vuoden aikana asennamme yli 10 ravintolaan aurinkosähköpaneeleita”, kertoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Myös Hesburgerin Kaarinan keskusvarasto ja tehdas on aurinkopaneelien peitossa. Suomen mittakaavassa suuri aurinkosähkövoimala imee auringosta energiaa 860 paneelin voimalla. Voimalan tuotto on 258 kWp.

750 000 aurinkohampurilaista

Aurinkosähköä käyttävässä Hesburger-ravintolassa voidaan valmistaa aurinkoenergialla keskimäärin 30 hampurilaista tunnissa pilvettömänä päivänä. Kaikkiaan Hesburgerin aurinkopaneelien tuottamalla energialla voidaan paistaa tällä hetkellä 750 000 hampurilaista vuodessa.