Ostoskeskus Skanssi
Skanssin sähkö on tälläkin hetkellä 100 % sertifioitua, uusiutuvaa vihreää sähköä. Keskitymme edelleen parantamaan mm. rakennuksen ilmanvaihtoa ja valaistusta siten, että energiatehokkuudesta huolehditaan, lupaa Heli Järvelä.
Nimitykset

Heli Järvelä on Skanssin uusi kauppakeskuspäällikkö

Kauppakeskus Skanssin uutena kauppakeskuspäällikkönä on aloittanut filosofian maisteri Heli Järvelä. Järvelä toimi aiemmin Turku Centerin eli Turun Ydinkeskustayhdistyksen toiminnanjohtajana.

– Skanssi on virkeä ja kasvava kauppakeskus, jonka kehittymiseen on ilo hypätä mukaan. Erityisesti Skanssin vastuullisuus ja vihreät arvot houkuttelivat minut tähän tehtävään. Kestävä kehitys näkyy kuluttajien ostopaikkojen valinnassa ja on upeaa, että Skanssi haluaa vastata vuokralaistensa ja kuluttajien vaatimuksiin ja toiveisiin, kertoo Järvelä.

Kestävää kehitystä ja uusiutuvaa energiaa

– Skanssi palkittiin tämän vuoden alussa ensimmäisenä kauppakeskuksena Suomessa BREEAM IN USE
-ympäristösertifikaatin parhaimmalla arvosanalla. Korkeimmalla mahdollisella arvosanalla sertifikaatin saaminen vaatii erittäin vahvaa sitoutumista jatkuvaan kestävään kehitykseen kiinteistön ylläpidossa ja kehittämisessä. BREEAM IN USE on yksi maailman johtavista kestävän kehityksen arviointimenetelmistä, kertoo Järvelä.

Skanssin ympäristöteot tukevat myös Turun kaupunkistrategiaa, joka on määrittänyt hiilineutraaliuden saavuttamisen vuoteen 2029 mennessä.

– Skanssin sähkö on tälläkin hetkellä 100 % sertifioitua, uusiutuvaa vihreää sähköä. Keskitymme edelleen parantamaan mm. rakennuksen ilmanvaihtoa ja valaistusta siten, että energiatehokkuudesta huolehditaan. Vuonna 2019 Kauppakeskus Skanssissa tehtiin mittava energiaremontti, jolloin Skanssiin valmistui Euroopan suurin kauppakeskukseen toteutettu geoenergiaratkaisu. Tässä ratkaisussa kauppakeskuksen viilennys ja lämmitys otetaan kauppakeskuskiinteistön omasta kallioperästä 112 geokaivon avulla. Geoenergialaitos leikkasi kauppakeskuksen hiilidioksidipäästöjä noin 90 prosenttia, sillä energiantuotanto on lähes täysin hiilineutraalia, selvittää Järvelä

– Vastuullisuudesta viestii myös Skanssin aurinkopaneeleiden käyttö, joiden avulla katetaan Skanssin mainosvalojen vuosittainen energiantarve. Skanssi onkin vuodesta 2019 alkaen ollut lähes energiaomavarainen, toteaa Järvelä.

Skanssi osallistuu myös energian säästötoimiin tulevan talven varalle.

– Toteutamme nyt useita toimenpiteitä energian säästämiseksi. Muun muassa yleisten tilojen lämpöä on laskettu yhdellä asteella, valaistusten liiketunnistimia lisätään, jouluvalaistus toteutetaan led-valoilla, ilmanvaihtokoneiden käynnistysaikoja porrastetaan kulutuspiikkien loiventamiseksi ja 1.11. aloitettiin IV- ja lämminvesiverkoston tasapainotus, jolla saavutetaan entistä parempi geoenergian teho-hyötysuhde, luettelee Järvelä.