Heidi Saaristo on WTC Turun uusi vetäjä
Nimitykset

Heidi Saaristo on WTC Turun uusi vetäjä

Alueen kansainvälistyvien pk-yritysten yhteistyöhön etsitään WTC:llä uusia muotoja. 

Moni Turun alueen pk-yritys on koronan jälkeen toden teolla herännyt miettimään jälleen kansainvälistymistä. World Trade Center (WTC) Turulla taas pohditaan uusia keinoja tukea yrityksiä viennin aloittamisessa ja kasvattamisessa. Työtä johtaa Turku Science Parkille palkattu WTC:n uusi vetäjä Heidi Saaristo. WTC Turun taustalla vaikuttaa kolme organisaatiota: Turun Kauppakamari, Varsinais-Suomen Yrittäjät ja Turku Science Park.  

”Pilotoimme viime ja tämän vuoden aikana International Scaler -toimintaa, jossa tietyn toimialan yritykset työskentelevät kansainvälistymisen eteen yhdessä. Tässä mielessä toiminta muistuttaa menneisyydestä tuttua vientirengas-toimintaa, mutta nyt käytössä ovat 2020-luvun keinot”, Saaristo hehkuttaa. 

Kokeilussa on mukana 12 yritystä, mutta Saaristo lupaa toiminnan laajenevan. Ideana on etsiä kokonaan uusia tapoja lähteä kv-markkinoille. 

Yllättävätkin ideat tervetulleita  

Saaristo on itse juuriltaan varsinaissuomalainen, vaikka onkin asunut pitkään myös ulkomailla. 

”Olen koko urani työskennellyt kansainvälisen liiketoiminnan kehittämisen parissa esimerkiksi vakuutus- ja koulutusaloilla sekä markkinoinnissa.” 

Nyt WTC Turun saa hyödyntää Saariston asiantuntemusta kansainvälistymisen erityisasiantuntijana. Käytännössä työ on verkostoitumista ja alueen kansainvälistymistä suunnittelevien yritysten yhteistyön tukemista ja kehittämistä.  

”Meillä on alueen kärkialoilla valtavasti energiaa ja innovatiivisuutta ja isoja osaamisen keskittymiä. Lisäksi on kuitenkin paljon uusia yrityksiä, joilla on halua kasvaa ja kansainvälistyä. Nämä on tärkeää pitää myös mielessä ja tukea kasvua”, Saaristo pohtii. 

Hän toivottaakin lämpimästi vaikka hiukan hullummatkin ideat ja ajatukset tervetulleiksi. 

”Mieluusti minuun voi olla yhteydessä. Voidaan sitten yhdessä pohtia, miten pitkälle jokin idea voisikaan kantaa. On tosi tärkeää, ettei kangistuta vanhoihin kaavoihin”, Saaristo naurahtaa. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Heidi Saaristo, WTC Turku, p. 040 527 3706