Gaggui kaffela rantautuu kesäksi Ruissaloon.
Uutiset

Gaggui kaffela avaa uuden kesäkahvilan Ruissalon telakalle

Gaggui kaffelan uusi kesäkahvila avautuu tiistaina 24.5. Ruissalon telakalle Avelian tiloihin. Ruissalon telakan Gaggui kaffela tarjoaa vastajauhettua kahvia, laadukasta teetä ja itse leivottuja makeita ja suolaisia herkkuja. Tiloissa avautuu myös galleria, jossa nähdään taiteilija Kaj Stenvallin uusimpia teoksia.

Ruissalon telakan Gaggui kaffela syntyi sattumusten seurauksena.

Kahdeksan vuoden kivijalkaliikkeessä toimimisen jälkeen Humalistonkadun taloyhtiöön oli tulossa valtava remontti, joka sulkisi Gaggui kaffelan keskellä kesää 2022. Juuri kun pahimmista pandemian aiheuttamista suluista oltiin selvitty ja turkulaiset janosivat taas herkkuja, uusi sulkeminen ei kuulostanut hyvältä.

Gaggui kaffelan yrittäjä Jonna Sinkkonen pohti uusia korvaavia tiloja remontin ajaksi, kunnes mieleen tuli Ruissalon upea telakka. Ei aikaakaan, kun tutun sisustusliikkeen ja kahvila Avelian omistajan Mari Håkansin kanssa ajatukset kohtasivat, ja syntyi kesäkahvila Avelian tiloihin.

Avelian tiloihin aukeaa kesäsesongin ajaksi myös Avelia galleria, jossa tullaan tänä kesänä näkemään tunnetun taiteilija Kaj Stenvallin näyttely. Näyttely sisältää sekä taiteilijan Ukraina-teemaisia teoksia että hänen aiempaa tuotostaan. Stenvallin Ukraina-teemaiset, kantaaottavat ja Putinia kritisoivat maalaukset ovat levinneet laajalle sosiaalisessa mediassa ja nyt teoksia pääsee ihailemaan Gaggui kaffelan aukioloaikoina

Ruissalon telakan Gaggui kaffelassa on 30 asiakaspaikkaa, sekä kaksi isoa ulkoterassia.

Gaggui kaffela – Ruissalon telakka
Avoinna kesäkauden 24.5-27.8.2022
Ti – la klo 11-18