Föllärit Terveystalon edessä. Pasi Leino
Uutiset

Föllärit palaavat Turun katukuvaan pääsiäisenä

Turun kaupunkipyörät eli föllärit palaavat käyttöön pääsiäisenä, ne ovat käytössä viimeistään maanantaina 1.4.2024. Kaupunkipyörät tarjoavat kätevän liikkumisvaihtoehdon kaupunkiympäristössä. Fölläreitä voi käyttää ympäri vuorokauden ja pyörän voi ottaa tai jättää mille tahansa niille merkitylle asemalle.

Turun kaupunkipyöräjärjestelmässä on 700 pyörää ja yli 200 asemaa. Reaaliaikaiset pyörä- ja asematiedot voi tarkistaa Fölin reittioppaasta, Fölin ja Donkey Republicin sovelluksista sekä Turun palvelukartasta.

Uusi asemia Jyrkkälään, Kupittaalle ja keskustaan

Kaupunkipyöräjärjestelmä sisältää sekä telineellisiä että virtuaalisia fölläriasemia. Turun keskusta-alueella asemaverkosto perustuu telineellisiin asemiin. Keskustan ulkopuolella asemilla ei ole välttämättä mitään fyysisiä rakenteita. Alkavalla kaudella asemaverkosto laajenee, kun käyttöön saadaan uusia asemia. Uudet asemat tulevat Jyrkkälään, Kupittaan Pesäpallostadionille sekä Kauppahallille. Kaikkien asemien sijainnit löytyvät Donkey Republicin sovelluksesta.

Fölläreihin voi ostaa kuukausijäsenyyden (9 euroa) tai kausijäsenyyden (35 euroa). Pyörän saa käyttöönsä myös maksamalla kertamaksun (2 euroa). Lisäksi Fölin kausikortti (vähintään 30 päivää) ja mobiilikausilippu sisältävät föllärien käyttöoikeuden. Hinnat sisältävät föllärien käyttöoikeuden tunniksi kerrallaan. Maksuttoman tunnin ylittävältä ajalta peritään lisäaikahinnaston mukainen hinta.

Vuoden 2023 föllärikausi oli menestys. Kauden aikana pyörillä tehtiin yli 365 000 matkaa. Suosituimmat kuukaudet olivat elo-, syys- ja lokakuu ja suosituimmat asemat Tyyssija ja Ikituuri.

-Oli mukava nähdä, että uusien fölläreiden ensimmäinen kokonainen kausi oli onnistunut. Toivottavasti tavoitamme tulevalla kaudella vielä lisää tyytyväisiä kaupunkipyöräilijöitä, toteaa fölläreiden projektikoordinaattori Jere Sipponen.