Koko Suomen poliittinen johto ja muut vaikuttajat ovat koolla Turussa 24.-26.8. Eurooppa-foorumissa. Tapahtuma käynnistää politiikkasyksyn.
Uutiset

Eurooppa-foorumi lähestyy: osallistuminen avointa kaikille verkon välityksellä tai nopeimmille ilmoittautujille paikan päällä

Elokuun 24.-26. päivinä Turun Eurooppa-foorumin päätapahtumapaikat ovat Radisson Blu Marina Palace -hotelli sekä Turun kaupunginteatteri. Muita tapahtumapaikkoja ovat Hansatori Turun Hansakorttelissa sekä Åbo Akademin Arken. Foorumi avaa syksyn politiikkakauden.

Eurooppa-foorumissa on mukana tänä vuonna yli 40 erillistä järjestäjää yli 30 ohjelmaosuudella. Kolmen päivän aikana keskustellaan muun muassa eurooppalaisesta yhteistyöstä ja yhteiskunnan resilienssikyvystä, EU:n globaalista roolista erityisesti taloudessa, muuttuneesta ulkopoliittisesta tilanteesta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin sekä energiasta ja vihreästä siirtymästä. Foorumin teemana on Suomen ja EU:n asema osana muuttuvaa kansainvälistä järjestystä.

Kaikki Suomen vaikuttajat koolla

Suomen poliittisen kauden käynnistävässä tapahtumassa päättäjät, asiantuntijat ja yleisö osallistuvat korkeatasoisiin keskusteluihin. Puhujiksi saapuvat muun muassa pääministeri Sanna Marin, komissaari Jutta Urpilainen, valtiovarainministeri Annika Saarikko, ulkoministeri Pekka Haavisto, työministeri Tuula Haatainen, opposition Petteri Orpo ja Riikka Purra, opetusministeri Li Andersson, Sitran yliasiamies Jyrki Katainen, puolustusministeri Antti Kaikkonen, Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo, elinkeinoministeri Mika Lintilä, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist, europarlamentaarikot Alviina AlametsäMauri Pekkarinen ja Sirpa Pietikäinen, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola sekä Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Emilia Kullas.

>> Foorumin koko ohjelma puhujineen löytyy osoitteesta www.europeforum.fi.

Eurooppa-foorumi 2022
Oppositio saa haastaa hallitusta syksyn politiikkakauden avaavassa Eurooppa-foorumissa 24.-26.8. Turussa.

Osallistuminen on avointa kaikille virtuaalisella tapahtuma-alustalla sekä Hansatorilla järjestettävässä yleisötapahtumassa

Eurooppa-foorumin suorat verkkolähetykset ovat vapaasti kaikkien katsottavissa reaaliaikaisesti virtuaalisen tapahtumasivun kautta osoitteessa https://event.prospectumlive.com/europeforum. Tapahtumasivu avautuu 22.8. Keskusteluun voi osallistua kommentoimalla ja esittämällä kysymyksiä tapahtumasivulla ja Twitterissä. Kaikki foorumin ohjelmaosuudet tallennetaan, ja ne ovat katsottavissa myöhemmin Eurooppa-foorumin YouTubessa.

Uutena ohjelmaosuutena foorumissa on yleisötilaisuus Speakers’ Corner, joka kutsuu suuren yleisön Turun Hansakortteliin keskustelemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, energiasta ja vihreästä siirtymästä sekä nuorten mielenterveydestä perjantaina 26.8. klo 13–17. Ohjelma on avoin kaikille paikan päälle saapuville ja se on muiden foorumin ohjelmaosuuksien tapaan mahdollista katsoa jälkikäteen taltiointina Eurooppa-foorumin YouTube-kanavalla.

>> Katso tästä Markku Jokisipilän ennakkotiedote tapahtumasta

Speakers’ Cornerin ohjelman juontaa Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä ja eri ohjelmaosioissa panelisteina nähdään muun muassa europarlamentaarikot Alviina AlametsäHenna VirkkunenMiapetra Kumpula-NatriNils TorvaldsSirpa Pietikäinen ja Ville Niinistö sekä Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

Tänä vuonna foorumin suoria verkkolähetyksiä seuraaville sekä paikan päälle saapuville on tarjolla reaaliaikainen simultaanitulkkaus suomi-englanti-suomi Radisson Blu Marina Palace -hotellin sekä Turun kaupunginteatterin ohjelmaosioissa. Simultaanitulkkaus ei ole saatavilla Arkenin ja Hansakorttelin tapahtumissa.

Eurooppa-foorumin päätapahtumapaikkojen Marina Palacen ja Turun kaupunginteatterin tilaisuuksiin on myös suuren yleisön mahdollista osallistua ilmoittautumisen kautta, joka on auennut foorumin verkkosivuilla osoitteessa www.europeforum.fi maanantaina 15.8. klo 12. Yleisöpaikkoja on rajoitetusti ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tätä on Eurooppa-foorumi

  • Suomen johtava Eurooppa-poliittinen keskusteluareena ja vuosittain Turussa järjestettävä poliittisen sesongin avaus, jossa pohditaan Suomen roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa.
  • Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018.
  • Eurooppa-foorumi tarjoaa ajankohtaista EU-tietoa sekä edistää avointa, tutkittuun tietoon perustuvaa laajaa keskustelua kansalaisten ja päättäjien kesken. Foorumi koostuu seminaareista, paneelikeskusteluista, kyselytunneista ja kansalaiskeskusteluista.
  • Foorumi on kerännyt vuosittain yhteen kymmeniä yhteistyökumppaneita ja järjestäjiä, joiden yhteistyöllä Eurooppa-foorumista on muodostunut merkittävä Eurooppa-keskustelun kohtauspaikka.
  • Vuonna 2021 foorumi oli kolmipäiväinen hybriditapahtuma, joka keräsi 200 puhujaa ja 3000 osallistujaa paikan päällä ja verkossa. Tapahtumia järjestettiin yhteensä 46 ja keskustelunaiheina olivat muun muassa oikeusvaltio ja informaatiovaikuttaminen, vihreä siirtymä ja EU:n murros.
  • Tänä kesänä Eurooppa-foorumi järjestetään jälleen hybriditapahtumana Turussa elokuun viimeisellä viikolla 24.–26.8.2022.