Ylärivi vasemmalta oikealle: Jenni Hulkko, Emma Henriksson, Monica Hanhiniemi, Saija Kohvakka, Mikko Suomalainen, Vesa Pihkanen Alarivi vasemmalta oikealle: Martin Grotenfelt, Jaakko Hanhiniemi ja Maiju Tynjälä, Anni Isotalo Kuva: Ruska Berghäll
Uutiset

Enttien kasvukausi parhaimmillaan

Entti Group Oy kasvaa yhdeksi Suomen suurimmaksi viheralan toimijaksi ostettuaan Greener Group Oy:n osakekannan. Nyt Raisiolaisen yrityksen lehtikatto levittäytyy pitkälle yli Pirkanmaan ja pääkaupunkiseudun.

Puolitoista vuotta valmisteltu kauppa lyötiin lukkoon torstaina 8.2. Greener Group Oy:n ja sen omistaman lifestyle-brändi GardenLiving Oy:n nykyiset omistajat jatkavat Entti Groupin vähemmistöomistajina.

30-vuotiaan perheyritys Entti Group Oy:n strategiaan kuuluu pyrkimys suunnannäyttäjäksi vihertyvässä Suomessa. Nyt suunnitelmia päästään muuttamaan käytännöksi: kaupan myötä Entin luonnonvoimajoukot kaksinkertaistuvat ja liikevaihto nousee noin kuudesta miljoonasta noin 14,5 miljoonaan.


Uuden ajan viherjohtamista Raisiosta

Entti Group Oy valittiin viime talvena Raision vuoden yritykseksi. Tuolloin Raision Yrittäjien jury huomioi erityisesti Entin modernin johtamistyylin. Lean-metodit ovat viheralalla toistaiseksi harvinaisia, ja Hanhiniemi on kehittänyt työkalua lisäämällä siihen hyvinvointimittareita ja tulospalkkiojärjestelmän. 

Nyt Raision mallia päästään testaamaan uudessa maaperässä. Muunmuassa materiaalihukkaa ja turhaa ajoa karsivat lean-arvot tukevat myös ympäristö- ja vastuullisuusvalvonnassa, mikä on keskeisen tärkeää rakentamisen hiilijalanjäljen hallinnassa.

“Saimme mukaan saman arvomaailman omaavan porukan. jonka kanssa lähdemme nyt rakentamaan jotain mitä Suomessa ei ole ennen nähty.” – Jaakko Hanhiniemi

Kauppojen neuvottelijana toimi Martin Grotenfelt Jatkaja Oy:stä, joka nimensä mukaan etsii toiminnanjatkajia yrityksiin, joiden johto on siirtymässä eläkkeelle tai muihin tehtäviin.

Greener Group Oy on aiemmin Vihertaso Oy:stä ja Viherpalvelu Greeneristä muodostuva 40-vuotias viherrakentamisen veteraani, joka hoitaa ja kunnostaa viheralueita Pirkanmaalla ja tekee viherrakennusta Uudellamaalla.

GardenLiving Oy on tv:stä tutun maisemasuunnittelija Eva Wuiten perustama uudenlainen viheryritys, joka tarjoaa suunnittelun ja hoitopalveluiden lisäksi kasvimaailman asiantuntija-apua kuten floristeja, vihersisustusta ja kasvibiologeja.