Maxim Zettinig lähtee innoissaan kesäyrittäjätorille. Hän myy rullajäätelöä itse rakentamastaan kärrystä. Oliver-veljensä kanssa hän kauppaa erikoisjäätelöä pitkin kesää myös Kauppatorilla ja muualla Turussa kesäisiä tapahtumia seuraillen.
Uutiset

Ensikosketus yrittäjyyteen – Turun kesäyrittäjätori tarjoaa kokemuksia nuorille yrittäjille

Kesäyrittäjätorilla nuoret saavat ensikosketuksen yrittäjyyteen töitä tehden ja rahaa ansaiten keskellä kesäistä Turkua. Hankkeella Turku haluaa työllistää ja tukea nuorta yrittäjyyttä.

Kesäyrittäjätorilla 17 – 29 -vuotiaat kesäyrittäjät myyvät tuotteitaan ja palvelujaan. Yrittäjätorin tuotevalikoima on laaja: kangaskasseja, leivonnaisia, keramiikkaa, kynttilöitä, photocard/polaroid-kuvia ja rullajäätelöä sekä palveluina graafista suunnittelua, tietokonehuoltoa, liikunnanohjausta ja tanssinopetusta.

‒ Viime kesänä hyvin mennyt kesäyrittäjätori rohkaisi järjestämään vastaavan tapahtuman myös tänä vuonna, Turun työllisyyspalvelun Työpisteen projektityöntekijä Rosa-Liina Räisänen kertoo.

Kesäyrittäjätori järjestetään 11.7. – 24.7. välisenä aikana Linnankadun ja Läntisen Rantakadun välisellä osuudella Kristiinankatua.


Jäätelöä omasta kärrystä

Kesätorin nuoret kävivät keväällä Kesäyrittäjä-ohjelman, joka antoi valmiuksia myynti- ja yritystoimintaan.

‒ TATin Kesäyrittäjä-ohjelman tavoitteena on madaltaa yrittämisen kynnystä. Tahdomme, että yrittäjyys näyttäytyisi houkuttelevana vaihtoehtona nuorille, kertoo TATin Kesäyrittäjä-ohjelman projektipäällikkö Tella Krigsman.

Maxim Zettinig lähtee innoissaan kesäyrittäjätorille. Hän myy rullajäätelöä itse rakentamastaan kärrystä. Oliver-veljensä kanssa hän kauppaa erikoisjäätelöä pitkin kesää myös Kauppatorilla ja muualla Turussa kesäisiä tapahtumia seuraillen.

‒ Oman yrityksen perustaminen on jo pitkään ollut haaveena, Maxim kertoo.

Nuoret vuorottelevat Työpisteen Kesäyrittäjätorin kuudella myyntikojulla, joten torin tuotevalikoima vaihtelee jonkin verran päivittäin.

‒ Olemme pyrkineet jakamaan myyntivuoroja tasapuolisesti niin, että kaikki pääsevät myymään tuotteitaan ja palveluitaan useampana päivänä kahden viikon aikana, kesäyrittäjien mentorina toimiva Edit Ojala kertoo.

Kesäyrittäjätorin järjestävät Turun työllisyyspalveluluiden Työpiste, ja Talous ja nuoret TAT – järjestö.

Kesäyrittäjätori 11.7.–24.7. ma–su klo 11–17 Linnankadun ja Läntisen Rantakadun välisellä osuudella Kristiinankatua.