Elokuussa Turun tapahtumakesä jatkuu menevänä ja monipuolisena! Kuukausi on omistettu kohtaamisille, keskusteluille ja kulttuurille.  
Uutiset

Eläväinen Turku tarjoaa festivaaleja ja sirkushuveja läpi elokuun

Elokuussa Turun tapahtumakesä jatkuu menevänä ja monipuolisena! Kuukausi on omistettu kohtaamisille, keskusteluille ja kulttuurille.  

Tuomiokirkontorilla 10.–12.8. järjestettävässä Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumassa päätähtinä loistavat kotimaiset pienpanimot. Musiikin parissa puolestaan viihdytään Aura Festeillä 11.–12.8. Kupittaanpuistossa lavalle nousee muun muassa UMK-voittaja ja Euroviisu-menestyjä Käärijä sekä hollantilainen, Grammy-palkittu Tiësto.

Viimeinen silaus Turun upeaan festivaalikesään saadaan Turun musiikkijuhlien myötä 10.–24.8. Musiikkijuhlat tuo Turkuun sekä kansainvälisiä että kotimaisia klassisen musiikin huippunimiä, ja tapahtumassa on tarjolla nautittavaa kotikonserteista elämykselliseen Turun linnan joogaan. Turun musiikkijuhlat rantautuu myös Kauppatorille TURKU LOVE -konsertin myötä. Ilmaistapahtumassa vastataan laulaen lasten tiedekysymyksiin ja kuullaan Vantaan Viihdeorkesterin Ensemble-kokoonpanoa.

Sirkushuveja on luvassa sunnuntaina 13.8., kun katusirkusfestivaali Multi Bueno tuo sirkusesiintyjät Vanhalle Suurtorille jopa Irlannista ja Kolumbiasta asti. Ilmaistapahtumassa nähdään sirkustaidetta hyppynarutempuista päälläseisontaan ja näyttävään pari- ja ilma-akrobatiaan.

Torstaina 17.8. Taiteiden yö täyttää Turun taiteella. Jo 34. kerran järjestettävän taidetapahtuman ohjelma alkaa jo aamulla ja jatkuu pitkälle iltaan asti. Monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu muun muassa urkumaraton Martinkirkossa, voimanaisen shamaani- ja loitsulaulut Vähätorilla, Perheiden Taiteiden yö -tapahtuma Vartiovuorella sekä unohtumaton tapahtumailta Ruissalon Telakalla artistitulokas Arpan musiikin parissa.

21.–27.8. vietetään Turku Pridea sateenkaarilippujen liehuessa. Elokuun viimeisenä lauantaina marssitaan sateenkaari-ihmisten oikeuksien puolesta ja vietetään moninaisuutta ja tasa-arvoa pursuavaa puistojuhlaa Puolalanpuistossa.

Elokuun viimeinen viikonloppu on myös lyhytanimaation juhlaa. Hurmaava animaatiofestivaali Turku Animated Film Festival, kavereiden kesken TAFF, karkeloi animaation ja luovan mielen kunniaksi Manillan kulttuurikorttelissa 23.–27.8.

Elokuu huipentuu kansainväliseen Itämeripäivään 31.8. Jokavuotinen juhlapäivä rakkaan kotimeremme kunniaksi innostaa ihmisiä nauttimaan merestämme ja tekemään konkreettisia tekoja ja lupauksia sen hyväksi. Merikeskus Forum Marinum tarjoaa Itämeripäivänä monipuolista ja maksutonta ohjelmaa. Luvassa on muun muassa runoilija Heli Laaksosen runoluontopolku, irlantilaista tanssia Suomen Joutsenen kannella ja vapaa pääsy koko perheelle soveltuvaan upeaan näyttelyyn 40 000 +.

Urheilun huumaa läpi elokuun 

Jalkapallohuumaa on tarjolla Aura Cupissa 5.–6.8., kun 31 junioriseuraa ympäri Suomen kerääntyy ottamaan mittaa toisistaan Kupittaan jalkapallokentille, Parkin kentälle ja Urheilupuiston yläkentälle.

Menoa ja meininkiä on luvassa myös Jump Fitness Festivalissa 5.8., kun koko Turku pomppii Suomen ensimmäisissä Kangoo Jumps -treenifestareissa Varvintorilla. Hyppykenkähyppelyn lisäksi tapahtumassa voi treenata latinotanssitaitojaan.

Pyöräilemään puolestaan päästään toden teolla Turku Touring Pyöräilyssä sunnuntaina 13.8. Varsinais-Suomen suurin pyöräilytapahtuma soveltuu lähes kaikenikäisille ja -tasoisille pyöräilijöille. Mukaan tarvitset vain pyöräilykypärän ja oman pyörän!  

Suomen ensimmäinen CrossFit-lisensoitu kilpailu Turun Tuomiopäivä koittaa 17.–19.8. Turun Urheilupuiston upeissa puitteissa. Kesän hikisimmän urheilufestarin jälkimainingeissa kilpailijat ja katsojat pääsevät nauttimaan myös Turun yöelämästä virallisten jatkobileiden myötä.

Samana viikonloppuna kisataan myös juoksun puolella Paavo Nurmi Marathonissa. Perjantaina 18.8. tyylilajeina ovat lasten MiniMarathonit sekä 5 ja 10 km:n matkat. Seuraavana päivänä juostaan puolimaraton sekä itse kuninkuuslaji, kokopitkä maraton.

Lähdöt ovat ensimmäistä kertaa historiassa Turun upealla uudistetulla Kauppatorilla, ja keskustan vilskeestä maailman kaunein maratonreitti johdattelee juoksijat jokirannan upeisiin maisemiin ja Ruissalon rauhaan. Katsojat voivat seurata kilpailun etenemistä Kauppatorin skreeniltä torin antimien äärellä.

Myös poniurheilun pariin päästään samana viikonloppuna. 18.–20.8. Suomen parhaat raviponit kilpailevat ponikuninkaallisten titteleistä Metsämäen raviradalla. Ponikuninkuusravien yhteydessä järjestetään myös minimaaseutunäyttely, joka tuo tuulahduksen maaseutua kaupunkiin eläimineen ja koneineen.

Bisnestä ja yhteiskunnallista keskustelua 

SHIFT Business Festival järjestetään liiketoiminnan ja innovaatioiden sydämessä, Turun Tiedepuistossa 23.–24.8. Tapahtuma kokoaa kasvu- ja muutoshakuiset yritykset ja toimijat vierailukeskus Jokeen verkostoitumaan, oppimaan ja inspiroitumaan.

Keskustelun ytimeen asettuu myös Eurooppa-foorumi 30.8.–1.9. Euroopan ja Suomen tulevaisuudesta, kehityksestä sekä keskinäisistä suhteista keskustelevat muun muassa pääministeri Petteri Orpo, EU-komissaari Jutta Urpilainen ja Turun pormestari Minna Arve. Myös yleisö pääsee mukaan keskusteluihin Speakers’ Corner -yleisötapahtumassa Turun Kauppatorilla.