Eilakaisla, Sasky ja Aiko Academy Oy aloittavat yhteistyön
Uutiset

Eilakaisla, Sasky ja Aiko Academy Oy aloittavat yhteistyön

Henkilöstöpalveluyritys Eilakaisla Oy (Eilakaisla), SASKY koulutuskuntayhtymä (Sasky) ja Saskyn tytäryhtiö Aiko Academy Oy (Aiko Academy) ovat tunnistaneet tarpeen yhteistyölle, jonka tarkoituksena on helpottaa opiskelijoita, työnhakijoita ja yrityksiä löytämään toisensa tarjoten tärkeimmille sidosryhmille uusia mahdollisuuksia koulutusten, uramahdollisuuksien ja muiden tehokkaiden palveluratkaisujen keinoin.

Tavoitteena on tukea sekä opiskelijoita, työnhakijoita että yrityksiä

Yhteistyön tarkoituksena on tarjota laadukkaita palveluratkaisuja, jotka helpottavat sekä yrityksiä että työnhakijoita. Yksi yhteistyön päätavoitteista on vastavalmistuneiden ja opiskelijoiden työllistämisen edistäminen. Osapuolet toivovat, että he voivat muuttaa asenteita nuorten osaajien työllistämistä kohtaan, kannustaen yrityksiä palkkaamaan rohkeasti vastavalmistuneita, joilla ei ole vielä alan työkokemusta.

Yhteistyön tiimoilta Eilakaislan uramahdollisuuksia voidaan markkinoida Saskyn opiskelijoille ja Eilakaislan asiantuntijat voivat tehdä esimerkiksi yritysvierailuja Saskyn oppilaitoksiin kertoen työmahdollisuuksista eri toimialoille. ”Yhteistyösopimus vahvistaa omalta osaltaan entisestään Saskyn työelämäkumppanuutta”, toteaa SASKY koulutuskuntayhtymän kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti.

Eilakaisla voi tarjota Saskyn järjestämiä eri toimialojen oppisopimuskoulutuksia ja muita kursseja yritysasiakkailleen valmiina kokonaisuuksina. Tämä helpottaa erityisesti pk-yrityksiä, joilla ei ole resursseja järjestää koulutuksia itse. Lisäksi Saskyn järjestämiä kursseja ja koulutuksia voidaan tarjota Eilakaislan asiakasyrityksiin esimerkiksi muutosneuvotteluiden aikana ilmenevien tai muiden koulutustarpeiden mukaan.

Aiko Academyn avulla voidaan toteuttaa monimuotoisia koulutuspalveluita, mm. kortti- ja lyhytkoulutuksia, tilauskoulutuksia ja ELY:n tukemia Täsmä-, Rekry- ja MuutosKoulutuksia. ”Yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia yritysten osaamisen kehittämiseen ja työvoiman saatavuuteen asiakasyritysten tarpeisiin räätälöityjen koulutusten kautta”, toteaa Aiko Academyn toimitusjohtaja Urmas Tiits.

Yhdistävänä tekijänä kaikkia hyödyntävä laaja toimialaosaaminen

Sekä Eilakaisla että Sasky toimivat koko Suomen alueella useilla eri toimialoilla. Eilakaisla auttaa yrityksiä ja työnhakijoita löytämään toisensa muun muassa asiakaspalvelun, IT:n, taloushallinnon, myynnin ja markkinoinnin, HoReCan sekä teollisuuden ja logistiikan aloilla. Sasky puolestaan tarjoaa ammatillista koulutusta laajasti Pirkanmaan ja Satakunnan alueella usealla eri paikkakunnalla. Saskyssa on mahdollista opiskella kymmeniä erilaisia ammatillisia perustutkintoja, lisäksi järjestämislupa sisältää myös laajennetun oppisopimuskoulutuksen ja työvoimakoulutuksen.

Osapuolten laaja toimialaosaaminen luo vahvan perustan yhteistyölle.

”Huomasimme Saskyn kanssa, että tiiviistä yhteistyöstä voisi olla apua useilla eri toimialoilla. Yhteistyön avulla voimme tuoda esille eri alojen näkökulmia ja tarpeita sekä pohtia yhdessä, kuinka voimme olla avuksi näiden toimialojen opiskelijoille, työnhakijoille ja yrityksille”, kommentoi yhteistyön suunnittelussa mukana ollut Eilakaislan asiakkuuspäällikkö Linda Stenholm-Dia.

Yhteistyö on askel kohti ihmislähtöisempää työelämää

Sekä Eilakaislalla että Saskyllä nähdään yhteistyölle laajoja kehitysmahdollisuuksia. Tarkoituksena on kehittää yhteistyötä jatkuvasti ja mukaan voidaan tulevaisuudessa mahdollisesti ottaa myös muita yhteistyötä tukevia tahoja. Kaikille osapuolille tärkeää yhteistyössä ovat ihmislähtöisyys ja uudet mahdollisuudet.

”Eilakaislan ja Saskyn yhteistyöllä haluamme tuoda yrityksiä lähemmäs palveluitamme, tarjota uusia mahdollisuuksia sekä auttaa yrityksiä että työnhakijoita menestymään. Tämä yhteistyö edustaa askelta kohti työelämää, jossa yhdistyvät osaaminen, oppiminen ja ihmislähtöisyys”, kiteyttää Stenholm-Dia.