Raision kaupunki ja Naantalin kaupunki kannustavat asukkaita mukaan Miljoona roskapussia -kampanjaan
Uutiset

Ei roskia yhteisen auringon alla! – Raision kaupunki ja Naantalin kaupunki kannustavat asukkaita mukaan Miljoona roskapussia -kampanjaan

Raision ja Naantalin kaupungit osallistuvat Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan 15.4.–5.6. Kampanjan tavoitteena on siistiä yhteistä ympäristöä ja kisailla leikkimielisesti naapurikaupungin kanssa.

Raision ja Naantalin kaupungit ovat jälleen mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa. Viime vuonna raisiolaiset keräsivät 1180 pussia roskia ja naantalilaiset 621 pussia. Miten tänä vuonna käy? Kaupungit haastavat toisensa leikkimieliseen kilpailuun siitä, kummassa kaupungissa kerätään enemmän roskia!

Voit osallistua roskien keräämiseen yksin tai yhdessä ystävän, työporukan tai vaikka harrastusjoukkueen kanssa. Kerättyjen roskapussillisten määrä ilmoitetaan Ylen roskalaskuriin sen kunnan kohdalle, josta roskat on kerätty:

Kampanja on käynnissä 15.4.–5.6.2024.

Raision ohjeet

Raision kirjastosta saa lainata roskapihdit ja lisäksi kampanjan ajan kirjastolta saa ilmaisia roskapusseja.

Kerätyt roskat voi laittaa omaan tai oman taloyhtiön sekajäteastiaan. Kampanjan ajan käytössä ovat myös kampanjaa varten osoitetut roska-astiat Raision kaupungintalon parkkipaikalla ja kirjastolla. 

Kampanjan avauspäivänä 15.4. on yhteiset siivoustalkoot Hahdenniemessä. Playan talkoisiin voi tulla klo 15–20 välisenä aikana, kaupunki tarjoaa siivousvälineet ja talkooevästä. Talkoiden jälkeen klo 20–22 on mahdollisuus käydä SaunaX:llä saunassa, avannossa ja paljussa veloituksetta.

Naantalin ohjeet

Naantalin kaupungin asiointipisteestä ja saariston palvelupisteistä saa maksutta kampanjan ajan roskapusseja sekä lainaksi yksittäisiä roskapihtejä. Jos lähdette isomman ryhmän kanssa roskatalkoisiin, voit tiedustella kaupungintalon asiointipisteestä mahdollisuutta lainata suuremman määrän roskapihtejä.

Myös Naantalissa kerätyt roskat voi laittaa omaan tai taloyhtiön sekajäteastiaan. Naantalin torilla on myös kampanjan ajan ylimääräinen roska-astia, johon kerätyt roskapussit voi tuoda.