Petteri Pihlas Drivalia Finland
Uutiset

Drivalia ostaa LeasePlanin toiminnot

  • CA Auto Bank -konserniin kuuluva Drivalia saapuu Suomen markkinoille Euroopan komission hyväksyttyä yrityskaupan.
  • Drivalian Suomen yhtiö keskittyy alkuvaiheessa toimitusjohtaja Petteri Pihlaksen johdolla nykyiseen liiketoimintaansa leasingin ja yritysautojen hallinnoinnin alueella. Yhtiö suunnittelee laajentavansa palvelutarjontaansa vaiheittain myös muihin liikkumispalveluihin, kuten autojen jakamispalveluihin ja autojen lyhytaikaiseen vuokraukseen.

Drivalian laajentuminen Euroopassa ottaa kaupan myötä ison askeleen. Euroopan Komission hyväksynnän myötä yritys on nyt virallisesti saattanut päätökseen LeasePlanin Suomen toimintojen oston.

Suomen liiketoimintojen hankkiminen on osa laajempaa kokonaisuutta, jossa Drivalia osti myös LeasePlanin yhtiön Tšekissä ja ALD:n yhtiöt Norjassa ja Irlannissa. Ostettujen yhtiöiden autokanta on yhteensä 70 000 autoa ja henkilöstöä on kaikkiaan 430 työntekijän verran. Ostojen myötä Drivalia tarjoaa vuokraus-, leasing- ja liikkumispalveluita kaikkiaan 13 Euroopan maassa.

Drivalian Suomen yhtiö keskittyy toimitusjohtaja Petteri Pihlaksen johdolla aluksi nykyiseen liiketoimintaansa eli yritysten työsuhde- ja tuotantoautojen leasingiin ja hallinnointiin sekä yksityisleasingiin. Yhtiö suunnittelee laajentavansa palvelutarjontaansa vaiheittain myös muihin liikkumispalveluihin, mukaan lukien autojen jakamispalvelut ja lyhytaikainen vuokraus.

Yrityskaupan myötä Suomen yhtiöstä tulee osa Crédit Agricole -ryhmittymää, joka on maailman kymmenenneksi suurin pankkialan toimija. Ryhmittymä palvelee globaalisti 53 miljoonaa asiakasta 46 maassa.

“Olemme iloisia ja ylpeitä toivottaessamme Suomen tiimin osaksi suurta perhettämme. Tämä yrityskauppa on merkittävä virstanpylväs Drivalian Euroopan laajentumisessa. Uusien yhtiöiden myötä Suomessa, Tšekissä, Irlannissa ja Norjassa, otamme ison askeleen tavoitteessamme olla johtava Euroopan laajuinen liikkumispalveluiden tarjoaja”, CA Auto Bankin toimitusjohtaja ja Drivalian hallituksen puheenjohtaja Giacomo Carelli sanoo.

“Teemme yhdessä Suomen yhtiön ammattitaitoisen ja kokeneen henkilöstön kanssa kaikkemme varmistaaksemme ja edelleen kehittääksemme palvelumme laatua sekä asiakkaidemme tyytyväisyyttä. Merkkiriippumattomana ja lähes satavuotisen historian omaavana yhtiönä voimme tarjota parhaat mahdolliset ratkaisut asiakkaidemme liikkumisen tarpeisiin”, kertoo Drivalian toimitusjohtaja Paolo Manfreddi.