Turku
Turku saa 700 uutta kaupunkipyörää, jotka ovat käytössä kesäkaudella.
Uutiset

Donkey Republic toimittaa Turun uudet kaupunkipyörät

Turun kaupunkipyöräjärjestelmän palveluntuottajaksi on valittu tanskalainen Donkey Republic. Kaupunkiympäristölautakunta päätti asiasta tiistaina 9.11.2021. Palveluntuottaja valittiin avoimella hankintamenettelyllä, jossa Donkey Republic oli ainoa tarjouksen tehnyt toimija.

Järjestelmä sisältää 700 pyörän ja 70 aseman kokonaisuuden. Pyörät ovat 7-vaihteisia ja alumiinirunkoisia. Pyörien elektroninen rengaslukko avataan ja suljetaan puhelinsovelluksella, josta näkee myös vuokraukseen liittyvät tiedot.

Sopimus tehdään neljäksi vuodeksi. Pyörät ovat käytössä kesäkausina 1.4.–31.10. välisenä aikana. Vuoden 2022 keväällä kausi alkaa tosin vasta toukokuun alussa.

Järjestelmän kustannukset ovat 89 420 euroa kuukaudessa eli yhden kesäkauden kustannukset ovat yhteensä 625 940 euroa. Kustannukset ovat samaa kokoluokkaa kuin aikaisemmassa järjestelmässä, mutta pyörien ja asemien määrä on kaksinkertaisesti suurempi. Myöhemmin järjestelmää on mahdollisuus edelleen laajentaa.

Osa järjestelmän kustannuksista katetaan mm. mainostuloilla ja käyttäjämaksuilla. Pyöräjärjestelmä tulee aikaisempaan tapaan osaksi Turun seudun joukkoliikenteen Fölin palvelukokonaisuutta. Mm. pyörien käyttömaksu sisältyy Fölin kausikorttimaksuun.

Kaupunginhallitus päätti 10.5.2021, että uudella kaupunkipyöräjärjestelmällä on tavoiteltava asukasmäärältään vähintään 55 % kattavuutta. Nyt valitulla 700 pyörän ja 70 aseman verkostolla tämä tavoite toteutuu.