Hantvärkkäri 2023, kuva Janne Antikainen/TY
Uutiset

DJK Design Jaana Kähönen on Turun Yrittäjien vuoden 2023 hantvärkkäri

Turun Yrittäjät on valinnut vuoden 2023 hantvärkkäriksi DJK Designin yrittäjän Jaana Kähösen.

Valinta Turun Yrittäjien vuoden Hantvärkkäriksi merkitsee Jaanalle todella paljon – hän sanoo ottavansa nöyränä tämän hienon kunnianosoituksen vastaan.

Jaanalla on takana pitkä ura niin markkinoinnissa, mainonnassa kuin it-alallakin. Myös yrittäjänä hän on aiemmin toiminut lähes 20 vuotta.

Lähes 10 vuotta sitten kiinnostuksesta uusia tekniikoita kohtaan alkanut digitaalinen kuva- ja kuosisuunnittelu kypsyi viitisen vuotta sitten täysipäiväiseksi yrittäjyydeksi.

Uudet tekniikat ja niiden uraauurtavuus herättivät alkuun niin ennakkoluuloja kuin ihmetystä ja ihastustakin.

Takana on nyt jatkuvan uuden opiskelun ja omien tekniikoiden kehittämisen ohessa oman kesägallerian perustaminen, muotinäytöksiä, lukuisia näyttelyitä (tälläkin hetkellä töitä on esillä kolmessa eri näyttelyssä) kuin pari kiireistä vuotta Salon Taiteilijaseuran puheenjohtajankin.  Haasteitakin on toki riittänyt – kuten kaikki tiedämme, eivät ajat ole viime vuosina olleet kaikkein helpoimmat.

Uteliaisuus, innostus ja kannustus – ovat Jaana mielestä avaintekijöitä ilman mitä tuskin kukaan taidetta, designia tai käsitöitä tekevä onnistuu tai jaksaa toimia.

Rikastuminen ei näissä ammateissa ainakaan ole kovin todennäköistä. Ilman taidetta ja muotoilua maailma olisi kuitenkin aika paljon tylsempi paikka. Jaana haluaa kiittää niin ystäviä, kollegoita ja yhteistyökumppaneita kuin tietysti ihania asiakkaita ja Turun Yrittäjiä, jotka ovat tukenee ja kannustaneet matkalla.

Jaana Kähönen (DJK Design Jaana Kähönen) tekee päätyökseen omiin valokuviin pohjautuvia, digitaalisia kuvateoksia ja tekstiilikuoseja. Luonto ja vanhat kaupungit ovat tärkeässä roolissa Jaanan töissä. Uniikit kuvateokset painetaan sametille pienissä sarjoissa. Jaanan teoksia on viime vuosien aikana ollut esillä useissa näyttelyissä. Kansainvälisen suunnittelijasopimuksen ansioista voi Jaanan kuoseilla painettuja kankaita tilata myös suoraan painosta. Jaana asuu ja työskentelee Turussa ja Mathildedalissa.