DelSiTechin tuotantoteknikko Sanna Miettinen työskentelee A/B-luokan puhdastilassa
Uutiset

DelSiTechille puhdastila lääkevalmistusta varten

Turkulaiselle lääkeannosteluteknologia- ja lääkekehitysyritys DelSiTech Oy:lle on valmistunut puhdastila lääkkeiden valmistusta varten. Kyseessä on kaikkein korkeimman luokan puhdastila, jossa voidaan valmistaa esimerkiksi steriilituotteita ruiskuissa injektioita varten.

Valmistusmateriaalin siirtoa DelSiTechin C-luokan puhdastilasta A/B-luokan puhdastilaan

”Oman steriilivalmistustilan valmistuminen on merkittävä virstapylväs DelSiTechille. Tavoitteenamme on saada valmistusyksikölle lääketehdaslupa vuoden loppuun mennessä, jonka jälkeen voimme valmistaa itse omia tutkimuslääkkeitä kliinisiä tutkimuksia varten. Tämä nopeuttaa huomattavasti DelSiTechin omien lääketuotteiden kehitystä ja kaupallistamista sekä vähentää riippuvuutta ulkopuolisista sopimusvalmistajista. Samalla tarjoamme steriilituotteiden valmistuspalvelua myös nykyisille ja tuleville kumppaneillemme. Uskomme, että liiketoiminnan laajentaminen steriilivalmistukseen vauhdittaa yhtiön kasvua merkittävästi” sanoo DelSiTechin toimitusjohtaja Lasse Leino.

”DelSiTechin silikateknologiaan perustuvien tuotteiden valmistus puhdastilassa vaatii erityisosaamista, jota ei ole helposti saatavana ostopalveluna. Olemme panostaneet viimeisen reilun vuoden aikana vahvasti henkilökunnan osaamiseen valmistuksessa, laitteisiin ja tietysti itse puhdastilaan”, kertoo Leino.

DelSiTechin noin 100 m2:n puhdastilayksikkö sijaitsee Turun ammattikorkeakoulun tiloissa Kupittaalla. Tilaa on aikaisemmin käytetty myös lääkkeiden valmistukseen, mutta viimeisten vuosien ajan se on ollut ammattikorkeakoulun opetuskäytössä. Muutostyö DelSiTechin valmistusyksiköksi toteutettiin läheisessä yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

”Tämä hanke on ollut malliesimerkki toimivasta yhteistyöstä yrityksen ja korkeakoulun välillä. Turun ammattikorkeakoulun puhdastilaosaaminen ja myönteinen asenne on ollut ratkaisevan tärkeää valmistustilan saamiseksi käyttöömme” kiittelee Leino.

”Olemme tehneet bioalan yritysten kanssa yhteistyötä yli 20 vuoden ajan. Yhteistyö vahvistaa verkottumista alan yritysten kanssa, tukee opetus- ja TKI-toimintaa ja näissä toteutuu myös lakiin kirjattu ammattikorkeakoulun aluekehitystehtävä”, toteaa Turun ammattikorkeakoulun erityisasiantuntija Raimo Pärssinen.