DelSiTechille merkittävä lisenssisopimus globaalin lääkeyhtiön kanssa
Uutiset

DelSiTechille merkittävä lisenssisopimus globaalin lääkeyhtiön kanssa

Turkulainen lääkeannosteluteknologia- ja lääkekehitysyritys DelSiTech Oy on solminut taloudellisesti merkittävän yhteistyö- ja lisenssisopimuksen suuren globaalisti toimivan lääkeyrityksen kanssa. Sopimuksen mukaan lääkeyritys saa maailmanlaajuisesti oikeudet käyttää DelSiTechin lääkeannosteluteknologiaa julkaisemattoman pitkävaikutteisen lääkkeen kehittämiseen ja kaupallistamiseen. DelSiTech saa sopimuksen allekirjoitusmaksuna 8,3 miljoonaa euroa sekä noin 200 miljoonaa euroa etappimaksuina kehitystavoitteiden saavuttamisesta eri kehitysvaiheissa sekä kaupallistamisen etappien saavuttamisesta. Tämän lisäksi yhtiö saa tulevaisuudessa rojalteja lääketuotteen myynnistä.  

”Solmittu sopimus on jo toinen merkittävä lisenssisopimus tämän alkuvuoden aikana. DelSiTechin kaupallinen menestys osoittaa, että pitkäjänteinen kehitys- ja kaupallistamistyö kannattaa. DelSiTech lienee tällä hetkellä maailman johtavin teknologiayhtiö pitkävaikutteisten lääkkeiden kehityksessä. Haluamme tuoda potilaille parasta mahdollista hoitoa”, sanoo DelSiTechin toimitusjohtaja Lasse Leino.

”Yhdessä lisensointitulojen ja tammikuussa julkaistun pääomarahoituksen kanssa DelSiTech on erinomaisessa taloudellisessa asemassa toteuttaa yhtiön kasvustrategiaa. Tulemme jatkossa panostamaan yhä enemmän omien pitkävaikutteisten lääketuotteiden kehitykseen, mutta jatkamme silti yhteistyötä strategisten kumppaniemme kanssa”, kertoo Leino.

DelSiTech Oy kehittää ja kaupallistaa lääkeannosteluteknologiaa, joka perustuu omaan patentoituun biohajoavaan silikapohjaiseen biomateriaaliin. Yhtiön tarjoaa myös tuotekehityspalveluja ja lääkeannosteluratkaisuja muille alan toimijoille sekä lisensoi kehittämäänsä teknologiaa maailmanlaajuisesti. Yhtiö työllistää yli 50 henkilöä ja yhtiön liiketoiminta on ollut voitollista jo useita vuosia. Lisätietoja www.delsitech.com