Turku Rock Academy
Turku Bandstandia on järjestetty vuodesta 1997 lähtien ja siihen on osallistunut vuosien saatossa yli 1000 yhtyettä. Tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton, ja myös yleisö pääsee kuulemaan bändien saamat palautteet. Kuvassa Destiny Inveiled vuoden 2021 Turku Bandstand -tapahtumassa.
Uutiset

Bändien ilmoittautuminen vuoden 2023 Turku Bandstand -tapahtumaan aukeaa 1.12. keskiviikkona

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa 19.–21.1.2023 järjestettävästä bänditapahtumasta valitaan myös uusia yhtyeitä mukaan Turku Rock Academyn bänditoimintaan. Bändien ilmoittautuminen vuoden 2023 Turku Bandstand -tapahtumaan aukeaa keskiviikkona 1.12.

Turku Rock Academyn järjestämään Turku Bandstandiin voivat osallistua Turussa ja Salo-Forssa-Laitilan kaaren sisäpuolella toimivat bändit, joiden jäsenet ovat alle 29-vuotiaita. Tapahtumaan mahtuu mukaan yhdeksän bändiä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kaikki tapahtumaan osallistuvat yhtyeet soittavat vuorollaan kaksi kappaletta, jotka voivat olla joko bändien omia tai covereita.

Vimman tilassa löytyy valmiina äänentoistojärjestelmä, valokalusto sekä niistä vastaava henkilökunta. Lisäksi bändien käytössä on rummut, vahvistimet ja mikrofonit. Bändit tarvitsevat mukaansa vain omat henkilökohtaiset soittimensa.

Bändeille palautetta ovat jakamassa tänä vuonna Von Hertzen Brothers -bändistä tuttu muusikko Mikko von Hertzen, Turun konservatorion lehtori Ilari Hongisto sekä Turku Rock Academyn vastaava tuottaja Márk Bertényi.

– Turku Bandstand ei ole kilpailu, vaan ennen kaikkea palautesessio, jossa kouliintuneet musiikkialan ammattilaiset antavat bändeille perinpohjaista palautetta. Rakentavan palautteen avulla autetaan nuoria bändejä kehittymään ja kasvamaan musiikillisesti, sanoo Turku Rock Academyn toiminnanjohtaja Tomi Arvas.

Turku Bandstandia on järjestetty vuodesta 1997 lähtien ja siihen on osallistunut vuosien saatossa yli 1000 yhtyettä.

Tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton, ja myös yleisö pääsee kuulemaan bändien saamat palautteet.

Turku Rock Academyn toiminnassa nuorten bändien toimintaa tuetaan kokonaisvaltaisesti

Turku Bandstandin kautta valitaan myös uusia bändejä mukaan Turku Rock Academyn toimintaan. Vuonna 2011 perustettu Turku Rock Academy tarjoaa nuorille yhtyeille esimerkiksi musiikin esituotantoa, ohjausta studiotyöskentelyyn, promokuvia, musiikin julkaisemista ja keikkoja – mukaan lukien festivaalikeikkoja. Toiminta on bändeille täysin maksutonta. Turku Rock Academyn toimintaa järjestää Turun kaupungin nuorisopalvelut.

Bändien ilmoittautuminen Turku Bandstand -tapahtumaan alkaa keskiviikkona 1.12.2022 ja päättyy perjantaina 6.1.2023 klo 16. Mukaan mahtuu yhdeksän bändiä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Bändien ilmoittautuminen 1.12. alkaen: https://www.lyyti.in/Turku_Bandstand_5069

Vimmassa 19.–21.1. järjestettävä tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton.