Avoimet Puutarhat -tapahtumaa vietetään 7.8. sunnuntaina. Vierailijoita houkutellaan tuomaan ystäviä mukanaan. Varsinais-Suomesta tapahtumassa on mukana 124 puutarhaa.
Uutiset

Avoimet Puutarhat -tapahtumassa 7.8. ennätysmäärä puutarhoja – Varsinais-Suomesta 124 puutarhaa – vie kaverikin!

Elokuisten puutarhojen täyteläisyyttä ja runsautta pääsee ihastelemaan 800 puutarhassa ympäri Suomea sunnuntaina 7. 8. 2022 klo 12–17. Tapahtumassa on mukana pari sataa uutta kohdetta viime vuoteen verrattuna ja kokonaisuudessaan tapahtuman osallistujamäärä on ennätyksellisen suuri. Varsinais-Suomesta mukana on 124 puutarhaa.

Avoimissa Puutarhoissa pääsee vierailemaan hyötypuutarhoissa, joissa kypsyy jo satoa sekä ihastelemaan elokuisia koristepuutarhoja lukuisine perennoineen. Mukana on siirtolapuutarhoja, yksityisiä pihoja sekä alan nähtävyyksiä, joista monet ovat auki myös muulloin. Useissa puutarhoissa on päivän aikana erikoisohjelmaa, johon voi tutustua etukäteen Avoimet Puutarhat -sivustojen puutarhakuvauksissa.

Tapahtuman yhteinen eurooppalainen teema on Puutarhat ilmastonmuutoksessa

Teema kannustaa meitä miettimään ja vaihtamaan ajatuksia puutarhojemme vaikutuksista ilmastonmuutokseen. Uudet kasvit, tuholaistorjunta ja suojautuminen luonnon ääri-ilmiöiltä keskusteluttavat varmasti päivän kohteissa. Harrastajat voivat iloita päivän aikana siitä, miten puutarhat edistävät luonnon monimuotoisuutta ja hidastavat näin ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia monin eri tavoin.

Puutarhaliitto ry kannustaa ottamaan ystävän mukaan kesän puutarhavierailuille

Avoimetpuutarhat.fi -sivuilla on monia mielenkiintoisia koko kesän auki olevia vierailukohteita puutarhoista kiinnostuneille. Viime vuosina moni ystävyyssuhde on saattanut jäädä koronatauolle. Nyt vierailijoita houkutellaan tuomaan ystäviä mukanaan tutustumaan sekä kesän matkailukohteisiin että Avoimet Puutarhat -kohteisiin 7. 8. 2022.

Puutarhavierailut ja valmistautuminen päivään saavat lisänäkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, jonne kannattaa postata #avoimetpuutarhat2022 -tagilla kuvia mielenkiitoisista puutarhakohteista sekä omasta puutarhastaan!

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti, Martat ja Kekkilä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.